Saopštenje

KSRS: Stanje u KS BiH haotično

  • 07.06.2021. 11:50

Stanje u KS BiH je već dugo u fazi koja ne priliči nijednoj sportskoj organizaciji, haotično, nesređeno i bez ikakvih naznaka da će nešto krenuti na bolje, kazali su u saopštenju iz Upravnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Kako stoji u saopštenju samovolja gospodina Čolana i skandalozan način dodjele titule ekipi HKK Široki je samo kap koja je prelila čašu.

- Mi smo dužni kao KSRS da zajedno sa klubovima radimo  u najboljem mogućem interesu razvoja košarke u Republici Srpskoj, a ovako uspostavljen savez BiH ne samo da tome ne doprinosi, nego u mnogome čemu koči i smeta procese i napredak - rekli su u saopštenju. 

Istakli su da je potreban proaktivan pristup i zajedničko usaglašavanje kako bi se sezona završila kako treba.

- U godini kada je epidemija poremetila sve aspekte naših života, naravno da je ispaštala i košarka, igrači su iscrpljeni, zdravstveni i drugi protokoli su otežali funkcionisanje, nedostatak publike je takođe veliki udarac, ali sve to je samo dodatni razlog da se unese više opreza u planiranje i komunikaciju sa klubovima od strane saveza. Proaktivan pristup i zajedničko usaglašavanje su neophodni kako bi se sezona završila kako treba i počele pripreme za narednu godinu. Apelujemo na sve partnere da zajednički pristupimo reorganizaciji saveza i uskladimo ga sa ostalim propisima u BiH, a to je da KSRS dobije partnera u vidu jedne adrese u Federaciji BiH i da na taj način organizujemo zajednički savez. Došli smo u veoma konfuznu situaciju gdje su Generalnom sekretaru odriješene ruke da radi šta god želi i sprovodi samovolju zato što nije jasno definisana odgovornost, a zbog velikog broja partnera / osnivača rasplinjuje se mogućnost da se rad saveza jasno nadzire i kontroliše.- stoji u saopštenju KSRS.