Kapiten Igokee

Lešić ponovo šest mjeseci bez utakmica: Teško je, ali više trpe mladi igrači

  • 12.04.2020. 20:13

Drugu godinu zaredom kapiten Igokee našao se u čudnoj situaciji. Kao i prošle sezone, i ove je takmičenje završeno u martu pa će tako imati šestomjesečnu pauzu od utakmica.

Košarkaški savez BiH proglasio je Igokeu za šampiona, dok je u ABA ligi ostalo da se odigra posljednje kolo, ali je regionalno takmičenje trenutko bliže prekidu nego nastavku. U izjavi za ATV Lešić kaže da tolika pauza mora da se osjeti.

- U ovim godinama osjetim da je to veliki nedostatak, a mogu da zamislim kako je mladim igračima kada su u periodu da trebaju najviše da treniraju i igraju, a nemaju kako. Sa jedne strane je dobro da se mi stariji odmorimo, ali sa druge nikako nije da dvije godine zaredom završavamo sezonu u martu - rekao je Lešić.

I pred početak ove sezone Igokea je gajila velike ambicije. Došao je trener Aleksandar Trifunović, a po imenima, Aleksandrovčani su imali respektabilan sastav za gornji dio tabele. Igokea se ipak i ovaj put borila za opstanak da bi na kraju i sačuvala status u ABA ligi.

Još uvijek nema nikakvih naznaka da li će ABA liga biti nastavljena. Većina klubova je protiv toga, Crvena zvezda i Budućnost žele da se igra. Teško je reći šta je najbolje rješenje kaže Lešić, ali nije optimista kada je u pitanju nastavak lige.

- Igokea realno nekoliko godina pokušava da napravi neki rezultat. Napravi se dobar tim na papiru, ali kada krene sezona uvijek se dese neki problemi pa to bude borba za opstanak. Nadam se da će jednom i nas sreća da pogleda pa da dobro otvorimo sezonu i krenemo ka većim ciljevima - rekao je Lešić.

- Ne znam kliko je to realno, jer igrači ne treniraju dugo. I da neko osvoji i pobijedi ne bi bilo u realnim uslovima. Ne vidim svrhu nastavka. Ne znam koji se scenario može pojaviti, možda da se poništi liga, a ova dva kluba iz Druge ABA lige se pridruže prvom rangu. Ko god da se proglasi šampionom ne bi bilo realno - dodao je kapiten Igokee.

Lešiću ugovor sa Igokeom ističe ovog ljeta. Povlačenjem Vuka Radivojevića dobio je kapitensku traku, a kako kaže, Igokeu doživljava kao svoj klub tako da ne ostavlja dilemu gdje bi želio da igra u budućnosti. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина