Košarkašica

Saša Čađo za ATV: Evropska bronza zlatnog sjaja

  • 06.08.2019. 21:22

Saša Čađo, dane odmore, provodi u svojoj Banjaluci, u kojoj kako kaže, u društvu porodice i prijatelja, uvijek nađe prijeko potrebni mir nakon naporne sezone. I, minulu, Saša će da pamti po dobrom. 

Još jednu uspješnu takmičarsku godinu u svojoj karijeri, krunisala je osvanjem bronzane medalje sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu. Prezadovljna sam, sumira Saša utiske sa prvenstva Evrope na kojem se reprezentacija Srbija uz medalju, domogla i kvalifikacija za Olimpijske igre.

“Malo smo onako malo bojažljivo krenule, prvu utakmicu protiv Bjelorusije. Bilo je tu malo I pritiska zbog domaćeg terena, došlo je toliko publike da nas gleda, sve je to uticalo na startu prvenstva. Ipak, na kraju, ipalo je sve super. Mi smo na turniru izgubile samo jednu utakmicu, od reprezentacije Španije koja je šampion Evrope. Tako da mislim da je sve ispalo super”, kaže Saša Čađo, košarkašica.

Saša ne krije recept za uspjeh koji je košarkašice Srbije vinuo u sam evropski vrh. Selekcija koja je već godinama na okupu, s godinama je postala prava košarkaška porodica, kojoj timski duh daje dodatni kvalitet. 

“To su prijatelji za čitav život i najbolje funkcionišemo zajedno. Ja volim da kažem, da znam koliko one mogu I uvijek ih tjeram da budu još bolje. Tako se odnosimo jedna prema drugoj. Izvlačimo najbolje iz sebe kada igramo za reprezentaciju. Pravi smo prijatelji, I to nas nekako još dodatno pogura ka dobrom rezultatu”, kaže Čađo.

Na Evropskom prvenstvu, Saša je imala dodatni vjetar u leđa. Sa tribina, svaku utakmicu, ne štedeći glas i dlanove, pratili su njeni najverniji navijači tokom čitave karijere, roditelji i sestre. Otac Čedomir, ponosan je što je nova medalja, kako kaže, zlatnog sjaja, obogatila porodičnu riznicu u kojoj su već evropsko zlato i olimpijska bronza. 

“Kada vidiš svoje dijete na pobjedničkom postolju, ide himna Bože pravde, diže se trobojka, sve se poravna u jednoj sekundi. Nema veće radosti I ponosa za roditelja   nego da to doživi”, kaže Čedomir Čađo, otac Sašo Čađo.

Nakon što odmor privede kraju, Saša će ponovo put Turske, u kojoj već pet godina gradi klupsku karijeru. U novu sezonu ulazi sa novim klubom, a dres Mersina zamijenila je za onaj Izmir Beledije. Ipak, ne krije da već sada razmišlja o novoj akciji u dresu reprezentacije Srbije, februara naredne godina, koja za cilj ima samo jedno-plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Тагови: