Кошарка

Саша Чађо за АТВ: Треће олимпијске игре као нестваран сан

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2024. 19:35

Бити дио Олимпијских игара сан је сваког спортисте, а када дођете у прилику да се по трећи пут нађете на највећој смотри онда сте свјетска класа. До оваквог подвига предстојећег љета могла би да дође Саша Чађо која је са „лавицама“ Марине Маљковић недавно извадила олимпијску визу.

"Примарни циљ је био да се квалификујемо јер стварно желим да српска кошарка остане на високом нивоу. Прикључићу се припремама, наравно дошло је и до смјене генерација. Долазе млађе играчице, пуне ентузијазма. Као и увијек, даћу све од себе, а ако дође нека млађа играчица која пружи боље партије и заслужује да буде ту, честитаћу јој и пожељети срећу. Ипак, никада своје мјесто никоме нисам дала лагано, нећу ни сад. Мораће мало да се помуче", каже за АТВ Саша Чађо.

Баш као и 2016. године поново се Бразил показао као таличан за кошаркашице Србије. Прије непуних осам година освојена је олимпијска бронза у Рију, а сада је у Белему прокрчен пут ка још једном наступу на највећем планетарном догађају.

"Очигледно да нам је Бразил таличан. И када смо ишле тамо ишле смо са размишљањем да ће да буде све у реду, јер нам Бразил увијек донесе нешто добро. Наш циљ да се квалификујемо за Олимпијске игре је остварен. 25. маја почињу званичне припреме, имаћемо много више времена да се припремимо за то што нас чека", изјавила је Чађо.

Србија сада чека ривале који ће јој у Паризу изаћи на црту. „О амбицијама ћемо када будемо сазнали противнике“, каже Саша, која је похвалила и приступ младих играчица на квалификационом турниру.

"Много су се потрудиле, покушавају да буду дио система. Видим да су јако срећне што постоји шанса да се нађу на Олимпијским играма. Не значи да ће се тамо и наћи, али имају прилику да буду дио тог тима. Сигурна сам да ће свака од њих да се потруди јер у њима видим огромну жељу", поручила је Чађо.

Саша Чађо и даље је у потрази за новим клубом. Понуде пристижу са свих страна, а док се не поклопе све коцкице, тренираће у Бањалуци гдје има најбоље услове на располагању. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)