Generalni direktor Crvene zvezde

Terzić: Volio bih Dinamo, da pokažemo da smo najbolji na Balkanu

  • 28.08.2019. 16:56

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, pričao je o mnogim stvarima predstavnicima medija u hotelu kluba iz Ljutice Bogdana.

Terzić je rekao da je klub mogao da proda 170.000 karata, da Zvezda raste kao klub, da se vraćaju dugovi i da se ulaže u sportski sektor.

"Nema vremena za slavlje, imamo mnogo posla, ne samo zbog prelaznog roka. Ne kažem da neće biti dolazaka i odlazaka. O pojačanjima ću vidjeti sa Mrkelom (sportski direktor) i Milojevićem (trener)", rekao je Terzić novinarima.

"Crveno-bijeli "sutra putuju na žrijeb Lige šampiona, pošto su u utorak veče eliminisali Јang Bojs i plasirali se u grupnu fazu elitnog fudbalskog takmičenja.

"Kada klub raste, rastu apetiti, zahtjevi javnosti. Troškovi idu i do 25 miliona, a nekada su bili 10,15. Vraćaju se dugovi, ali i ulaže se u sportski sektor", kaže Terzić i dodaje:

"Ako klub zaradi 20 miliona evra, to ne znači da je dug za toliko smanjen. Mogli smo da prodamo 170.000 karata za meč s Јang Bojsem. Ovaj posao znam da radim, ne treba mi novac, nego vrijeme. Zvezda je odavno na zelenoj grani, mnogo više zarađuje nego što troši".

Terzić ističe da su prioriteti prvi tim, omladinska škola i infrastruktura. O potencijalnim rivalima kaže:

"Volio bih Dinamo Zagreb, da vidimo ko je bolji. Volio bih da pokažemo da smo mi ti, najbolji klub na Balkanu. Pored toga, volio bih i najbolje klubove – Real Madrid, Barselonu, Јuventus...".

Terzić je pričao i o kartama za grupnu fazu.

"Niske cijene su doprinijele velikoj tražnji za kartama. Sigurno će biti skuplje za grupnu. Stadion neće biti veći od 50 hiljada. Al biće u perspektivi moderniji", kaže i dodaje:

"Marakana neće da se širi, ako treba veći stadion, onda će novi da se pravi. Pričao sam s Vučićem, koji mi je jasno stavio do znanja da će država investirati u stadion. Nije problem ni 100 miliona da se uloži, a da li će biti od invenstitora ili državnih para vidjećemo u narednim mjesecima. Dobar primjer je Ferencvaroš, koji je zauzet 250 dana godišnje, a Marakana je 28. U tom modernom pravcu se nastavlja. Јang Bojs od ulaznica godišnje uzme 20 milona evra", poručio je Terzić. 

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм