Premijer liga BiH

Tri kluba iz Srpske počinju trku za bodove

  • 20.07.2018. 19:44

Tri kluba iz Republike Srpske igraće u Premijer ligi u sezoni 2018-19. Tako je bilo i prošle, a iako je po igrama i rezultatima na terenu Srpska zaslužila četiri mjesta u elitnom rangu, zbog problema sa dobijanjem licence banjalučki "Borac" je preseljen u Prvu ligu RS. 

Krupa, Radnik i debitant Zvijezda 09 kao prvi cilj imaće opstanak u ligi, a ukoliko se ukaže prilika za nešto više svakako će biti spremni da je iskoriste. Finalista Kupa BiH Krupa sa novim trenerom Branislavom Krunićem sutra dočekuje Čelik koji je iskoristio nesreću Borca i tako opstao u ligi.

"Očekujem da odigramo dobru utakmicu. Pobjeda nam se nameće kao imperativ. Uvažavam ekipu Čelika, ali to je ekipa po našoj mjeri. Možemo da ih pobijedimo i sa tri započnemo prvenstvo," rekao je Krunić.

Zvijezda na otvaranju gostuje Mladosti u Doboju kod Kaknja. Ekipa iz Etno sela Stanišići neće imati lagan zadatak na startu i sve osim poraza smatralo bi se kao uspjeh. Radnik svoju utakmicu igra u nedjelju, a u Bijeljinu dolazi tradiconalno jedan od favorita za titulu, Sarajevo. Gosti su osokoljeni evropskim pobjedama i sigurno će juriti tri boda protiv Radnika.

"Počinje prvenstvo i odmah imamo težak zadatak protiv Sarajeva. Pokušaćemo da iskoristimo njihov umor koji će biti prisutan. Želimo da prikažemo dobru igru i da se predstavimo našoj publici. Pokušaćemo doći do pozitivnog rezultat," rekao je trener Radnika Mladen Žižović. 

Titulu brani Zrinjski koji je tri puta zaredom šampionsku trku završavao kao pobjednik. Ove sezone izmijenjen je format takmičenja, jer će se liga igrati po trokružnom sistemu, tako da nema podjele na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak. Pored Zvijezde 09, debitant u takmičenju je ekipa Tuzla siti, koja se do sada zvala Sloga Simin Han. Trener ove ekipe je Slobodan Starčević.
 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.