Nakon velikog uspjeha u Moskvi

Banjalučki gimnazijalci osvanuli na bilbordima

  • 14.09.2019. 10:44

Banjalučki gimnazijalci koji su na takmičenju u Moskvi osvojili bronzanu i srebrnu medalju, osvanuli su i na bilbordima. Sa četvrte međunarodne  olimpijade metropola u Banjaluku su donijeli ukupno pet medalja. Osvojili su ekipno treće mjesto, a to im je i treći put da budu dio tog velikog takmičenja. Marko Jojić je osvojio srebrnu medalju na takmičenju iz matematike.

“Moskva je divan grad i drago mi je što mi je grad omogućio da se takmičim i da vidim Moskvu.  Takmičio sam se sa 45 gradova, koji su svi veći od Banjaluke. Tu dolaze višemilionski gradovi kao Moskva, Sant Petersburg, Šangaj i u konkurenciji sa njima uspio sam da ostvarim vrlo dobar rezultat, stvarno sam zadvoljan onim što sam uradio. Nadam se da će do godine biti još bolji rezultat”, kaže Marko Jojoić.

Gimnazijalci su postali glavna tema, ali i ponos i dika Banjaluke. Učenici Gimnazije su učestvovali u četiri discipline i to u matematici, informatici, hemiji i fizici. Pohvale nisu izostale ni od prvog čovjeka Banjaluke Igora Radojičića. 

“Najmanja smo metropola među Pekingom Njudelhijem, Moskvom, berlinom i ostalima. Najmanji grad po veličini po broju stanovnika, ali to nije bila prepreka za te mlade ljude da naprave odlične rezultate. Mi smo u gradu po prvi put, bar u mom mandatu postavili bilborde zahvalnosti da podsjetimo javnost i Banjaluku da imamo divne mlade ljude u našem gradu”, kaže Igor Radojičić.

Iako smo manji od mnogih metropola, znanje je na istom nivou, poručuje Radojičić. Nada se da će gimnazijalci i dogodine ponovo pokazati svoje znanje i učiniti Banjaluku ponosnom.

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)