Završena sjednica

Banjalučki odbornici nisu odobrili kredit za ''Eko toplanu'', 100.000 KM za Ljubinje i Berkoviće

  • Извор: АТВ
  • 11.05.2022. 14:55

Završeno je 13. redovno zasjedanje Skupštine grada Banjaluka na kojoj su usvojene skoro sve tačke dnevnog reda.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je kako je današnja sjednica isla u nekom normalnom toku, te da skupštinska većina jedino nije podržala da se odobri kredit u iznosu od 10 miliona za 'Eko toplanu', smatrajući da tome u ovom trenutku nije mjesto, te da ima važnijih stvari. 

"Upravo smo završili skupštinsko zasjedanje. Usvojili smo manje-više sve tačke, jedino kredit za 'Eko toplane' nije dobio zeleno svjetlo. Svi odbornici su svjesni da je grad Banjaluka u određenom dijelu vlasnik tog preduzeća, ali ga ne možemo tretirati kao neka gradska preduzeća poput Vodovoda te zbog toga ne možemo da podržimo takvu odluku, način pomoći će biti predmet razgovora u nekom budućem vremenu. Grad u ovom kvartalu ima dobre prihode, te prilikom rebalansa bi se moglo naći neki vid subvencija za njih", kazao je Ilić. 

Istakao je da je na današnjem zasjedanju donijeli odluku i o pomoći dvije opštine u Hercegovini da bi sanirali štetu od zemljotresa. 

"Smatramo kao jedan od većih gradova u Republici Srpskoj možemo i treba da pomognemo drugim lokalnim zajednicama. Odobrili smo 100.000 maraka za opštine Ljubinje i Borkovići ići da bi se sanirale štete", navodi Ilić.

Dodaje da su danas donesene odluke koje su bitne za funkcionisanje grada, te se nada da će ovakav tempo zadržati i u narednom periodu.

Ilić se osvrnuo i na vanrednu sjednicu koja se održava sljedeće sedmice, ističući da je veoma bitno da se podrži odluka o upravnim odborima kako bi i ta preduzeća mogla normalno funkcionisati.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, iako nije bio prisutan skoro čitavu sjednicu, ipak je imao zamjerki na danasnje odluke, pa je opet optuživao skupštinsku većinu da sabotiraju rad grada kao i sam razvoj, aludirajući na odluku da se ne podrži dobijanje kredita za "Eko toplanu".


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.