Manjak promocije

Banjaluka nije profitirala od letova za Evropu

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2021. 20:01

Antonis Van Lisouth, iz Ajndhovena u Holandiji se sasvim slučajno našao u Banjaluci. Voli putovati, živi blizu aerodroma, često provjerava nove linije i tako je saznao za onu do Banjaluke. Doletio je u ponedjeljak, a smještaj rezervisao do petka. Za pet dana u Banjoj Luci se, kaže, ima se šta vidjeti. 

"Zavisi od vaših interesovanja, ako volite muzeje, ili šoping. Ja volim šetati i razgledati okolo, posmatrati ljude, gledati šta rade. Definitivno, mogu ovdje provesti pet dana. Bio sam na tvrđavi, obišao crkvu, džamiju. I u hrani sam uživao", rekao je Antonis.

Bilo bi njegovih zemljaka i turista u Banjoj Luci, iz svih 12 gradova Evrope sa kojima smo avionski povezani i više, da je bilo promocije. TOBL su prioritet bile domaće manifestacije - "Etno Kozara" i "Ljeto na Vrbasu", koje zbog korone nisu održane prošle godine. Sada kreću "u napad" na evropsko tržište.

"To zanči da ćemo probati da sturpimo direktno, što u kontakt sa turističkim agnecijama na tim destinacijma, sa udruženjima, sa klubovima i sa raznim društvima koja bi naravno mogla biti uključena u to", rekla je Irena Radojević, direktor TOBL-a. 

Imamo šta da ponudimo, imamo i kome, ali Banja Luku ne promovišemo dovoljno. Nismo iskoristili ni povezanost sa evropskim grdovima kažu u turističkoj agenciji "Dobar domaćin".

Jedini se bave tzv. receptivnim turizmom - privlače i dovode turiste. Aktivni su na društvenim mrežama i platformi za putovanja. Sve ono što Banja Luka nudi upakovali su u primamljive pakete, bilo da vam je do avanture ili "samo" do upoznavanja grada.

"Cijene su za njih veoma jeftine,t akod akažemo za njihvo standard, ako ima je karta 10 evra, prosječno noćenje 10-15 evra, tako i vožnja sa aerodroma, izleti, rafting se kreće od minimum 20 eura. Njihova četiri dana u Banja Luci, koliko je razmak između dva leta, izađe ih jeftinije nego jedan dan u Belgiji", kaže Aleksa Bojić, vlasnik i direktor Agencije "Dobar domaćin".

Ljetna sezona u Krajini je tek počela. Možda nije kasno da Banja Luka od svojih avionskih veza sa svijetom i turistički profitira. 

Тагови: