Banjaluka

Bosančić poručio Stanivukoviću: Povucite odluku o poskupljenju parkinga

  • Извор: АТВ
  • 04.08.2023. 10:48

Pozivam gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Gradsku upravu da povuku odluku o poskupljenju parkinga, koja je najavljena za 15. avgust, poručio je predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić.

On je rekao da bi Stanivuković trebalo pažljivo da razmotri odluku o poskupljenju i da preispita njene posljedice na građane, uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju u kojoj se našao cijeli svijet zbog inflacija i rasta cijena.

"Inflacija i rast cijena su realnost s kojom se suočavamo, ali građani su već sada opterećeni povećanjem troškova svakodnevnih životnih potreba i sada im nikako nije potrebno poskupljenje parkinga. Nedavno poskupljenje komunalija dodatno je pogodilo kućne budžete", rekao je Bosančić.

On je podsjetio da je od sredine marta u Banjaluci voda skuplja za 12 odsto, prikupljanje i odvoz otpada za 24 odsto, a grijanje građane košta 19 odsto više nego u ranijem periodu.


Pljačka vijeka na mostu u Trapistima: 600.000 KM za farbu i daske

Pljačka vijeka na mostu u Trapistima: 600.000 KM za farbu i daske

"Nije tajna da u Banjaluci nedostaje parkinga i da su česte gužve, pogotovo u centru Banjaluke. Međutim, smatram da se taj problem ne rješava tako što će cijena parkinga biti skuplja i do tri puta. Problem parkinga u Banjaluci se može riješiti i sa gradnjom novih parking mjesta, građenjem podzemnih ili garaža sa više spratova, a u kojima bi se mogao parkirati veliki broj automobila", pojasnio je Bosančić.

Predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić još jednom je pozvao gradonačelnika i nadležne iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju da povuku ovu odluku, jer građanima nije potreban novi udar na džep.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.