Slavine ponovo suve

Donja Kola: Mještani nemaju vode od ponedjeljka

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2022. 16:40

Slavine u Donjim Kolima od ponedjeljka su ponovo suve. Nikada se kažu mještani do sada nije desilo da vode nemaju u oktobru. Ljeto je priča Milica donijelo dovoljno muke, tada je najveći izgovor bila suša. Nove muke bar u ovom periodu kaže nije očekivala.

"Kako je bilo prethodnih godina? Je li bilo nekada da u oktobru nema vode? Pa nije Boga mi, sada je bilo i kiše. Prije kažu nema kiše ovo ono e sad je bilo i kiša i bilo je svega a da mi nemamo vode pogotovu ovo ovamo naše područje. Ne znam sada u čemu je problem. Mjesec dana pred izbore sve je bilo u redu, samo dan poslije kažu u Donjim Kolima ostali smo bez vode. Žalosno je pričaju što moraju ispaštati zbog politike koja je tvrde očigledno i ovdje uplela svoje prste", odgovara Milica Divljak.

"Ono što je apsurdno još više jeste da je mjesec dana pre izbora voda konstantno bila u svim zaseocima Donjih Kola, međutim u ponedjeljak ujutru ili već noć sa nedjelje na ponedjeljak situacija se promijenila. U čemu je problem sada, da li vi kontrolišete vašu vodovodnu mrežu zašto narod Donjih Kola mora cijelo ovo vrijeme ispaštati zbog nekih političkih igrica", ističe Brankica Blagojević, član Savjeta MZ Donja Kola.

Nisu u Donjim Kolima zadovoljni ni sa trenutnim radovima na vodovodnoj mreži. Radove su u istom danu kažu, počeli ali i završili.

Gradonačelniku se, ističu, najvažnije samo fotografisati. 

"To njegovo što je on sada uradio pred izbore, dovezao mašine iskopali par metara kanala, postavili cijevi uuslikali se i vratili mašine koje imam dokaze da su vraćene mašine to je samo mazanje očiju narodu da bi dobio glasove ovdje, nažalost nije dobio ništa nego je izgubio u Donjim Kolima", rekao je Srđan Ćutković, predsjednik Savjeta MZ Donja Kola.

Oko 150 domaćinstava u Donjim Kolima trenutno je bez vode. 

Situacija sa vodom u ovoj mjesnoj zajednici loša je od maja. Mještani kažu da su problema imali i ranije ali da je ove godine najgore. Smeta im to što račune za vodu uredno plaćaju, a vode nemaju.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!