Ne odustaju od zahtjeva

Ilić: U budžetu dovoljno sredstava da se pomogne prevoznicima

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2022. 19:20

Banjalučki prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva. Gradonačelnik ne odustaje od stava da im neće isplatiti ni marku koja do sada nije planirana u budžetu. Vatru gasi skupštinska većina. I to da se nađe način da se prevoznicima izađe u susret, a da cijena karata ne poskupi. Prevoznici ipak nemaju strpljenja, sutra 9 ujutro zaustaviće autobuse u centru grada. Ne garantuju da će ta obustava trajati samo 5 minuta. Najavljuju i tužbe.

„Mi smo podnijeli taj zahtjev 1. marta i GU je po zakonu dužna da obradi taj naš zahtjev i da ga proslijedi na usvajanje ili odbijanje Gradske skupštine. Pošto se to nije desilo stekli su se uslovi da mi podnesemo tužbu protiv GU i mi ćemo to danas u koordinaciji sa advokatom podnijeti“, rekao je Dejan Mijić, direktor „Autoprevoza“.

Tužba gradonačelnika ne zabrinjava. Danas se bavio formiranjem grupe koja će razmatrati osnivanje gradskog preduzeća za javni prevoz. 

„To je jedan od koraka kako da nas niko ne ucjenjuje. I ozbiljno ćemo razmotriti šta to znači, s kim to možemo da radimo, kako to možemo da radimo, tražićemo sve vrste alternativa, ali ću se boriti u svom mandatu da mene, građane i naš grad da ucjenjuje, da se ovako ophodi i na ima ovakvu hrabrost da tako priča“, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Sve ovo bi bilo lako riješeno da gradonačelnik pristane prevoznicima iz budžeta isplatiti podsticaje koje predlaže skupštinska većina. Već smo napravili plan sa kojih stavki se sredstva mogu skinuti i preusmjeriti prevoznicima, kaže predsjednik gradske Skupštine. 

„Mi smo njima danas saopštili da smo protiv poskupljenja karata za naše građane. Gradonačelnik je bio obavezan, s obzirom da je ugovor potpisan, skupštini predložiti akt, jer to što karte poskupljuju ne znači da će je građani platiti, jer mi imamo dovoljno sredstava u budžetu grada da ta sredstva isplati i da ne ide na teret građana“, izjavio je Mladen ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Za utorak je planirana vanredna sjednica Skupštine grada. Glavna tema biće upravo pomoć prevoznicima i prijedlog skupštinske većine s kojih stavki se 500.000 KM može skinuti i preusmjeriti njima.


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.