Centar grada

Kafići, klubovi, restorani rade neograničeno - Šta vi kažete?

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2023. 19:19

Kafići, klubovi, restorani, u centru Banjaluke, radiće do jutra. Ukoliko to žele. Jedini uslov je da su udaljeni bar kilometar od stambenih objekata.

Dobra je to vijest za ugostitelje. Biće, kažu više posla, ali i više pazara. Klub 988 već je počeo sa ovom praksom. Vlasnik, kaže, odavno je trebalo biti produženo.

"U centru grada, tu bi trebalo, tu nikome ne smeta. A kome smeta, neka ide na Manjaču stanovati, ovo je centar grada, mora biti neke zabave , dobro je i što ima zabave", kaže Mirko Bjelić, vlasnik kluba "988". 

Narednih dana još toplije, beton pod nogama topi đonove

Narednih dana još toplije, beton pod nogama topi đonove

Zadovoljni će biti i turisti. Biće ih više jer će Banjaluka imati bolju turističku ponudu, kažu u Udruženju ugostitelja Horeka. Grad će imati prihode. A ruke će uvjeravaju, zadovoljno trljati i konobari. Profit i bakšiš veći je u kasnim satima. 

"Kad se kaže neograničen rad ugostiteljskih objekata, kao da se kaže da će sad sve diskoteke na otvorenom kršiti javni red i mir , uopšte nije zamišljeno tako, čak ni radnicima može biti bolje. Sad samim produženjem do 5 veoma će mali broj, možda niko od radnika pristati da radi toliko produženo radno vrijeme, nego će se morati, ili će se pomjerati radno vrijeme, pa će se kretati od dva ili samo naveče ili na neki način organizovati posao, alo svakako neće biti robovlasnički", kaže član UO Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske "Horeka" Goran Kurtinović.

Ideji o neograničenom radnom vremenu lokala, obradovali su se i banjalučani. Ipak, pojedini strahuju od buke i nereda. 

- Bolje što rade neograničeno, jeste da će tu biti i prijava i svega, ali dobro. Meni to odgovara i svima bih preporučio jer je to za nas omladinu extra.

Brat i sestra u razmaku od sat vremena dobili zvanje doktora medicine!

Brat i sestra u razmaku od sat vremena dobili zvanje doktora medicine!

- Imamo odličnu gastronomiju, odlične restorane, zaista smo zanimljiv i gostoljubljiv narod, ali, kažem opet, između svega toga treba pronaći dozu, da to bude kompromis, da bude i domaći narod zadovoljan i da budu i strani turisti koji dolaze da budu i oni zadovoljni jer zaista mislim da imamo šta da ponudimo.

- Jeste, mi smo sinoć ostali do 5.

- Pa za turizam je dobro, ali za radnike nije jer svi znamo ko dolazi u 5 ujutro.

Nadležni uvjeravaju da javni red i mir neće biti narušen. Građani ne trebaju biti u strahu. Inspekcija će, kažu raditi svoj posao.

Пратите нас и путем Вибера