Најмлађи доктор у Српској

Ко је Маја Милијаш - дјевојка у трци за најинспиративнију Бањалучанку

  • Извор: РТРС
  • 25.03.2024. 11:35

Ако зацртате неки план себи који желите да остварите он са собом неминовно прво носи вријеме које је потребно како би се одређени резултати постигли, поручила је ово Маја Милијаш најмлађи доктор наука у Републици Српској која се нашла на списку 29 жена за избор “Најинспиративније Бањалучанке”.

"Мене је вријеме научило да ништа не долази током ноћи. Него је за све те резултате потребан заиста дуг временски период али и одговарајући труд. Заиста морате да се заложите за своју идеју, да морате да се заложите како бисте остварили, у мом случају експеримент како би дошао до краја и самим тим то све повлачи одговарајућа одрицања", поручила је Маја која је виши асистент на Технолошком факултету у Бањалуци.

Милијашева наводи да се морају имати приоритети јасно постављени у глави.


Дижете кредит за стан или кућу - због тајанственог играча банка може да вас одбије

Дижете кредит за стан или кућу - због тајанственог играча банка може да вас одбије

"Ја сам највећи дио свог експеримента радила у периоду вируса корона. Лабораторије су биле слободне. Студената није било. Тако да сам имала довољно слободног времена да радим сам експеримент", навела је Маја.

Тема Мајине докторске дисертације је била да се бави производњом вина од меда, јер у Републици Српској и Србији не постоји тај производ.

"То је један производ гдје мед ферментише као јако тешка компонента. И мој ментор из Новог Сада се први пут сусрео са таквом темом. Мени је то заиста било добро јер сам радила нешто ново и другачије", каже Милијашева, преноси "РТРС".


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.