Начелник Одјељења за комуналне послове

Мандић признао: Школа у Ади пројекат бившег градоначелника, а Станивуковић заборавио кров на школи

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 01.11.2023. 19:19

Начелник Одјељења за комуналне послове Града Бањалука Бориша Мандић признао је како је изграђена школа у Ади пројекат бивше, а не садашње градске администрације на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем, а који је поменути пројекат присвојио.

„Пројекат за изградњу основне школе у Ади препознат је још прије више година. Школа у Ади планирана је регулационим планом. Бивши градоначелник Игор Радојичић, ја имам пред собом овдје његову похвалу на самом његовом профилу гдје каже у јулу мјесецу 2020. године да је изабрано идејно рјешење основне школе“, казао је Мандић те додао како је поменути пројекат планиран још 2019. године. 

Након што је предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић данас изнио низ незаконитости и неправилности када је у питању изградња ове школе, исто је потврдио и Бориша Мандић у покушају да оправда поменуте пропусте и незаконитости. 

Највише лажних пријатеља припада овим хороскопским знаковима

Највише лажних пријатеља припада овим хороскопским знаковима

Мандић је казао како је у основном пројекту који је био предвиђен за изградњу школе у Ади, а која је износила 4 милиона KМ, била је предвиђена кровна конструкција. Међутим, пројектант је „заборавио“, како Мандић каже 500 квадрата крова, а који су у основном пројекту регуларно наплаћени.

''Пројектант је занемарио, заборавио или испустио ставити око 500 квадрата крова. То су све таксативно наведени радови који су морали бити изведени јер не можете завршити пола крова, а пола оставити недовршено'', казао је Мандић.

Мандић очигледно додатним радовима не сматра кров који је неопходан па је оваквим наступом покушао оправдати Станивуковићева потраживања додатних средстава за завршену школу, а који износе скоро 800.000 KМ. 

Њихова прича слама срце: Мушкарац из БиХ се одрекао родитеља

Њихова прича слама срце: Мушкарац из БиХ се одрекао родитеља

Сам Мандић се упетљао у фазе у којима је текла израдња школе па самим тим није био сигуран ни која је прва, а која друга фаза јер како каже интегрална цијена се не мијења, остаје иста, дакле 4 милиона, па опет остаје питање, за шта су потраживали додатних 800.000KМ. 

Подсјећања ради, предсједник Скупштине Града данас је објелоданио малверзације и крађу новца за школу у Ади, а за чију изградњу је Србија дала скоро 4 милиона KМ. Kако Нинковић каже "хор бањалучких дјечака предвођених Станивуковићем" извршио је пљачку Србије и Бањалучана. Додатних 800.000 KМ које је тражио Станивуковић за радове у школи се налазе у основном пројекту и уколико не достави све папире до 3.11. везане за овај пројекат поднијеће тужбу због, како каже,  "уградње" Станивуковића у сами пројекат.


(Патриоте Српске)

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)