Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove

Mandić priznao: Škola u Adi projekat bivšeg gradonačelnika, a Stanivuković zaboravio krov na školi

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 01.11.2023. 19:19

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka Boriša Mandić priznao je kako je izgrađena škola u Adi projekat bivše, a ne sadašnje gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, a koji je pomenuti projekat prisvojio.

„Projekat za izgradnju osnovne škole u Adi prepoznat je još prije više godina. Škola u Adi planirana je regulacionim planom. Bivši gradonačelnik Igor Radojičić, ja imam pred sobom ovdje njegovu pohvalu na samom njegovom profilu gdje kaže u julu mjesecu 2020. godine da je izabrano idejno rješenje osnovne škole“, kazao je Mandić te dodao kako je pomenuti projekat planiran još 2019. godine. 

Nakon što je predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković danas iznio niz nezakonitosti i nepravilnosti kada je u pitanju izgradnja ove škole, isto je potvrdio i Boriša Mandić u pokušaju da opravda pomenute propuste i nezakonitosti. 

Najviše lažnih prijatelja pripada ovim horoskopskim znakovima

Najviše lažnih prijatelja pripada ovim horoskopskim znakovima

Mandić je kazao kako je u osnovnom projektu koji je bio predviđen za izgradnju škole u Adi, a koja je iznosila 4 miliona KM, bila je predviđena krovna konstrukcija. Međutim, projektant je „zaboravio“, kako Mandić kaže 500 kvadrata krova, a koji su u osnovnom projektu regularno naplaćeni.

''Projektant je zanemario, zaboravio ili ispustio staviti oko 500 kvadrata krova. To su sve taksativno navedeni radovi koji su morali biti izvedeni jer ne možete završiti pola krova, a pola ostaviti nedovršeno'', kazao je Mandić.

Mandić očigledno dodatnim radovima ne smatra krov koji je neophodan pa je ovakvim nastupom pokušao opravdati Stanivukovićeva potraživanja dodatnih sredstava za završenu školu, a koji iznose skoro 800.000 KM. 

Njihova priča slama srce: Muškarac iz BiH se odrekao roditelja

Njihova priča slama srce: Muškarac iz BiH se odrekao roditelja

Sam Mandić se upetljao u faze u kojima je tekla izradnja škole pa samim tim nije bio siguran ni koja je prva, a koja druga faza jer kako kaže integralna cijena se ne mijenja, ostaje ista, dakle 4 miliona, pa opet ostaje pitanje, za šta su potraživali dodatnih 800.000KM. 

Podsjećanja radi, predsjednik Skupštine Grada danas je objelodanio malverzacije i krađu novca za školu u Adi, a za čiju izgradnju je Srbija dala skoro 4 miliona KM. Kako Ninković kaže "hor banjalučkih dječaka predvođenih Stanivukovićem" izvršio je pljačku Srbije i Banjalučana. Dodatnih 800.000 KM koje je tražio Stanivuković za radove u školi se nalaze u osnovnom projektu i ukoliko ne dostavi sve papire do 3.11. vezane za ovaj projekat podnijeće tužbu zbog, kako kaže,  "ugradnje" Stanivukovića u sami projekat.


(Patriote Srpske)

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program