Gužvama se stalo u kraj

Manje gužve na izdavanju dokumenata u Policijskoj upravi Banjaluka

  • Извор: АТВ
  • 01.12.2021. 19:30

Prije nekoliko mjeseci smo ispred Policijske uprave Banjaluka gledali dugačke redove. A danas potpuno drugačije.

Gužvama ispred banjalučkog CIPS-a stalo se u kraj. Urađena je reorganizacija posla po kojoj će svi radnici moći da rade sve poslove.  Dosta manje će se čekati posebno na registraciju vozila što je do sada pravilo najveću gužvu.

 “Angažovani su isti kapacitei kao i ranije s tim što će svi radnici moći obavljati sve poslove. Ono što je jako značajno za naše građane jeste registracija vozila pa tako želimo da napomenoemo da zahtjev za registraciju vozila koji je formalno pravno potpun mogu predati na protokol PU Banjaluka u sobu broj 122 i po zahtjevu će biti riješeno sutra odnosno u roku od 24 časa a sve kako bi izbjegli čekanje”, izjavila je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka . 

Reogranizacija Odjeljenje za pravne i kadrovske poslove koje je zaduženo za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju vozila nedavno je stupila na snagu. Građani koji su došli po nove dokumente kažu da se promjena i to na bolje već primijeti. Obaveze su završili brže nego što su mislili.

“Nisam dugo čekao, sve se brzo završilo baš je sve u redu bilo.”

“Prezadovoljni smo što se vidi iz priloženog” , kažu građani.

I ranije se radilo na tome da se gužve smanje. Pa tako postoji mogućnost i da se posredstvom SMS servisa provjeri kada ističu lični dokumenti, registracija ali i kada prestaju da važe izrečeni kazneni bodovi.

Iz PU Banjaluka apeluju na građane da obrate pažnju do kad im važe dokumenti da bi se gužve potuno spriječile posebno prije  ljeta kada gužvi ima najviše.



Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)