Бањалука

Мјештани Бистрице огорчени на Станивуковића: Ничу дивље депоније, блато...

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2023. 20:39

На само 10 километара од центра Бањалуке ничу дивље депоније, блато, а бројни су и инфраструктурни проблеми. Расвјете нема, што мјештанима Бистрице додатно отежава живот.

За педесет година колико овдје живи, прича Радивој, није упамтио оволико занемаривање од стране надлежних. 

"Довозе нам смеће, видјећете горе шта се ради. Ја могу разумјети да се насипа неко земљиште које су неке рупе, али каменом или земљом, а да се довози смеће - ја не вјерујем да ондје има и људи мртвих, свашта се може десити, данас дође 50 камиона отпада“, каже Радивој Јанковић из Бистрице.

Додаје да је претходно руоводство Бањалуке поставило расвјету коју је ова власт тренутна скинула.

Осумњичена да је подметнула пожар како би прикрила убиство које је починио њен син

Осумњичена да је подметнула пожар како би прикрила убиство које је починио њен син

"Петнаест сјалица су поставили, кабал и ми се увече надамо да ће нам пустити расвјету кад ми гледамо они скидају“, каже Радивој а на питање ко је то урадио каже: "Послао човјек предсједник Мјесне заједнице из Јошкове Воде, из ПДП-а“. 

Због дивљих депонија све је више паса луталица који ту траже храну. Страхују, кажу, највише због дјеце. 

"Бојим се, како се не бојим. Ево расвјете немамо, дјеца иду у школу, видјели сте контејнер је поред школе, отпади свакви бацају се, свашта, то је зарза. Има и паса луталица и то је катастрофа. Значи, нема шта да вам кажем ово је срамота за једну власт“, каже Дијана Јањетовић из Бистрице. 

До другог дијела насеља долази се макадамским путем препуним рупа. Обећано им је много, али на томе је све и остало. 

Огорчени мјештани више пута су се обраћали надлежнима. Међутим, без повратне информације, а све због тога што нису, како кажу, политички подобни. 

Љути их, кажу, што дијеле грађане на основу личног политичког опредјељења. 

Нова мегаломанска програмска шема АТВ-а: Ћирилица, нови лого и идентитет, јутарњи програм...

Нова мегаломанска програмска шема АТВ-а: Ћирилица, нови лого и идентитет, јутарњи програм...

"Таква власт, каже - нисте подобни њима што није доста гласало за ПДП, нормално, то је отворено рећи, ал' то не треба да буде рјешење. Ако ја нисам гласао за Драшка Станивуковића, да он мом унучету и мени не да расвјете. Он треба бити хуман, он је градоначелник за сав народ -  једнак. И ја њега цијеним као човјека, али не могу цијенити ово што он ради“, поручује Радивој Јанковић. 

"Само биџ питао власт да ли они својим аутима иду, друга ствар они ни не иду својим возилима, иду службеним аутима. Њих није брига, али нас јесте - то нас кошта. Сваки дан кад 'таремо' аута то нас кошта све из џепа. Не знам шта да кажем, огорчен сам на власт, огорчен“, рекао је Жарко Станивуковић. 

Градоначелник, ипак, кривицу пребацује на мјештане. Каже, у граду има мјеста за депоније, али да те дивље настају због неодговорности појединих људи.

Манифестација

Манифестација "Српски дани“ почела у Мађарској: Трајаће цијели октобар

"Не можете ви начистити колико несавјесни појединци могу да створе такве депоније“, рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. 

Станивуковић додаје да ће на таквим мјестима поставити надзорне камере. Најављује појачану контролу инспекције, али и четвороцифрене казне. Каже да је за Бистрицу Град много урадио и не прихвата инсинуације да је нешто запуштено. Ипак, изглед овог насеља показује нешто другачију слику.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)