Srđan Ćutković

Mještani Donjih Kola najavljuju proteste: Grad nas je zapostavio

  • Извор: СРНА
  • 26.07.2023. 12:44

Mještani Donjih Kola, koji imaju problem sa vodosnabdijevanjem, najavili su protest pred Gradskom upravom i "Vodovodom" u Banjaluci ako ih u narednih sedam do deset dana ne posjeti gradonačelnik Draško Stanivuković i predstavnici "Vodovoda" i obrazlože situaciju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednica Donja Kola Srđan Ćutković rekao je da je u izgradnju cjevovoda, sedam kilometara mreže i bazena uloženo 1,2 miliona KM, ali da vode i dalje nemaju.

Ćutković je istakao da je prije mjesec dana bio sa gradonačelnikom Stanivukovićem kad se završavao bazen, koji je tada javno rekao da će 26. juna voda biti dovedena u sva mjesta.

"Sad je jul i narod još nema vodu. Imali smo zbor građana u nedjelju, 23. jula i dogovorili se da pošaljem dopis gradonačelniku, da zajedno sa direktorom ‘Vodovoda’ dođu u Donja Kola i javno kažu kakvo je stanje. Ne znamo više šta da radimo, svaki dan je sve gore", rekao je Ćutković.

Harmonikaš kroz pjesmu prodaje auto: Svirka gratis

Harmonikaš kroz pjesmu prodaje auto: Svirka gratis

On je istakao da ima informaciju da je dopis stigao u Gradsku upravu i da se razmatra kada da dođu u ovu mjesnu zajednicu.

"Ako ne dođu u roku od sedam do deset dana, svi mještani Donjih Kola i ostalih mjesnih zajednica koji imaju problema sa vodosnabdjevanjem, idu u protest. Izaći ćemo pred `Vodovod` i Gradsku upravu. Ovo je sramota. Lani smo imali katastrofalne probleme, ove godine opet, još je ova godina bila kišna", rekao je Ćutković.

On je istakao da danas neki krajevi ove mjesne zajednice imaju vode, a neki nemaju, odnosno da su gornji dijelovi Donjih Kola bez vode da bi je imali oni koji su bliže gradu.

Fond PIO: Osiguranici da se jave radi rješavanja prava na penziju

Fond PIO: Osiguranici da se jave radi rješavanja prava na penziju

Ćutković je napomenuo da imaju i problema sa lošom putnom infrastrukturom i da ništa nije urađeno iako je gradonačelnik obećao sanaciju udarnih rupa.

"Grad nas je zapostavio", zaključio je Ćutković.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.