Nekoliko mjesnih zajednica

Građani protestovali ispred Gradske uprave Banjaluka, naišli na zaključana vrata

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2023. 13:20

Nezadovoljni mještani Donjih Kola, prigradskog naselja u Banjaluci, ali i mnogih drugih mjesnih zajednica, koji se susreću sa mnogobrojnim problemima, održali su danas protest ispred Gradske uprave u ovom gradu.

Srđan Ćutković, predsjednik MZ Donja Kola, rekao je da u ovoj mjesnoj zajednici ima više problema i da je stanje katastrofalno, iako je, prema priči gradonačelnika,  u gradu sve savršeno. Najviše problema, kako kaže, imaju sa vodom i putevima.

„Ništa živo se ne radi. Prošle godine je gradonačelnik došao i javno obećao da će sve biti urađeno. Stanje je katastrofa, a on kaže da je sve savršeno i da će sve biti riješeno. Ako nije u stanju da vodi ovaj grad, neka podnese ostvaku“, izjavio je Ćutković novinarima.

Stanivuković se uslikao i otvorio radove na mostu, ali radnika ni na vidiku!

Stanivuković se uslikao i otvorio radove na mostu, ali radnika ni na vidiku!

Mještani su ispred Gradske uprave došli  da izraze svoje nezadovoljstvo, došli su zato što moraju a ne zato što vole, izričit je Ćutković. Voda je, kaže, puštena, ali moraju praviti proteste da je dobiju. 

„Mene zanima samo da li je taj bazen, što je napravljen kod nas, da li je u funkciji samo kad su kišni dani ili će biti u funkciji svaki dan“, izjavio je Ćutković.

Na tvrdnje Stanivukovića da mještani prave diverziju i puštaju vodu iz bazena, Ćutković je rekao „neka dođe kod mene, da vidi ko pravi diverzije“.

„Neka dođe u Donja Kola da vidi koliko je naroda ogorčeno i šta se dešava u Donjim Kolima. Mi smo pet kilometara od centra grada, najbliža seoska zajednica a u najgorem stanju. Ne tražimo zlato, kule i vile, samo osnovne uslove za život, voda, put i normalna infrastruktura“, poručio je Ćutković. 

Obustava saobraćaja u Banjaluci danas i sutra, pogledajte u kojim ulicama

Obustava saobraćaja u Banjaluci danas i sutra, pogledajte u kojim ulicama

Rekao je i da, čim se on pojavio ispred Gradske uprave, da su odmah zaključali vrata zgrade.

"Juče sam najavio da pravim proteste, gradonačelnik je odmah najavio dolazak u Donja Kola, to je sramota. Što ne dođe ovdje, pred ove ljude, što nije došao u Donja Kola kad sam ga zvao", rekao je predsjednik MZ Donja Kola.

Na protestu su bili i mještani Gornje Piskavice, a predsjednik Savjeta ovog naselja Goran Knežević je rekao da su u većini mjesnih zajedica problemi isti, a to je vodosnabdjevanje i putna infrastruktura.

"Želimo da odjeljenja krenu sa svojim radom, zato i jesmo tu, da izlaze na teren, jer najgori je slučaj kad oni nisu posjetili teren koji je u katastrofalnom stanju", izjavio je Knežević.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: