Tačka skinuta sa dnevnog reda

Na sjednici banjalučke Skupštine burno zbog neradne nedjelje: "Ta odluka je čista glupost"

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2022. 11:21

Šesnaesta sjednica Skupštine grada Banjaluka održava se danas, a na njoj bi se trebalo naći više od 30 tačaka dnevnog reda.

Prethodnih dana, komisije su zasjedale i donijele odluku da se na ovoj sjednici neće raspravljati o rebalansu budžeta, suficitu, kreditnom zaduženja kao i regulacionim planovima. 

Sa sjednice je skinuta i tačka o neradnoj nedjelji oko koje se najviše diglo prašine. 

Odbornik SNSD-a Marinko Umičević rekao je da je ta odluka čista glupost, te da ne treba forsirati nešto što većina ne podržava. 

"Od svega pravimo dramu. Ako je Privredna komora grada i Republike Srpske, kao i poslodavci rekli da to ne valja, šta se mi držimo kao pijan plota. Svaki čovjek će raditi kad ga platiš", kaže Umičević. 

Dodaje da poslodavci trebaju više da plate radnike, umjesto što im uskraćuju dnevnice. 

Sa njim se slaže i odbornik Bojan Pećanac koji kaže da se forsira ta priča o neradnoj nedjelji, a ne gleda se kako će to uticati na trgovce, ugostitelje ali i druge preduzetnike. 

"Ovo je čista politička priča. Nesagledavanje sve strane. Ako jednog zatvoriš drugi će se popuniti što oni rade, a ovi ne rade. Kako rasporediti ko kako da radi. Evo znamo da prvi tržni centri neće pristati na to, njima je vikend glavni", navodi Pećanac.


  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)