Problem budžet

Nastavljaju se međusobne optužbe Stanivukovića i skupštinske većine

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2022. 19:24

Rješenje za trenutnu situaciju sa rebalansom za ovu i budžetom za narednu godinu gradonačelnik Banjaluke očigledno vidi u protestima. Sutra na njih poziva sve radnike koji su kako kaže ugroženi amandmanima skupštinske većine. Radnici nemaju razloga za strah odgovaraju iz SNSD-A. Draško Staniuvković ipak i dalje tvrdi da su amandamni većine ekonomski napad na budžet Banjaluku.

"Ja pozivam sve radnike Akvane, sve korisnike gradskog olimpijskog bazena sutra prije sjednice da dođu ispred gradske uprave. Mislim na radnike vatrogasaca, civilne zaštite informacionog sistema koji su ugroženi do koštane srži ovakvim amandmanima", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Nakon današnjeg koaliciong sastanka iz SNSD-a kažu da je u razgovoru sa Gradskom administracijom načelno postignut dogovor i da će se kroz grant u ukupnom iznosu od 800.000 hiljada maraka obezbijediti funkcionisanje Akvane u narednom periodu. 

Budžet će biti po mjeri građana, a ne pojedinaca iz Gradske uprave, poručuju iz SNSD-a. 

"Kada smo na to odgovorili amandmanima onim koji su u interesu građana i razvoja Banjaluke onda smo dobili ovu histeriju koju smo vidjeli. Nikada nije bilo više para u Banjaluci, nikada nije bio veći budžet a nikada nije bilo gore stanje, neka se narod ne plaši biće para za vatrogasce, civilnu zaštitu, hitnu pomoć, za funkcionisanje grada i mi dobro znamo šta radimo", kaže Vlado Đajić, predsjednik GO SNSD-a Banjaluka.

Sjednica gradskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rebalansu za ovu i budžetu za sljedeću zakazana je za sutra u devet časova.