U Ramićima već 15 investitora

Niče nova poslovna zona kod "Jelšingrada"

  • 31.01.2019. 15:51

Sa početkom predstojeće građevinske sezone, počeće uređenje građevinskog zemljišta za novu poslovnu zonu kod "Jelšingrada", kako bi na ljeto bila spremna za ulazak prvih investitora, potvrđeno je u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje. Ovih dana uspješno je okončana javna nabavka i izaban je izvođač radova ovog posla, vrijednog oko 80 hiljada KM.

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić kazao je da će izvođač biti uveden u posao čim to dozvole vremenske prilike, kako bi lokacija bila pripremljena za prodaju i spremna za ulazak prvih investitora u drugoj polovini ove godine.

Prema njegovim riječima, i za ovu novu poslovnu zonu, Grad će izgraditi svu neophodnu infrastrukturu.

"Parcele ćemo ponuditi investitorima putem javnih licitacija, kao što je bio slučaj i u Ramićima. Prioritetni sektor za investiranje biće privredna djelatnost", kazao je Laketić.

U planu je da se nova poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

U isto vrijeme, u okviru nastavka ulaganja Poslovne zone u Ramićima u planu je izgradnja potrebne infrastrukture kako bi ovaj prostor bio što uređeniji i investitori dobili što bolje uslove za rad. Grad planira, ove godine, u razvoj zone u Ramićima uložiti 400 hiljada KM.

S tim ciljem, uskoro će se ući u uređenje korita potoka Glogovac u zoni u Ramićima. Planirano je čišćenje i betoniranje ovog kanala, kako bi se maksimalno zaštitili investitori koji su uložili značajna sredstva za opremanje lokacija i nabavku opreme.

 

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.