Predsjedniik Skupštine grada Banjaluka

Ninković: Škola u Adi biće područna devetorazredna

  • Извор: СРНА
  • 24.08.2023. 20:25

Predsjedniik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da će osnovna škola u naselju Ada u Banjaluci, koja je u izgradnji, biti područna devetorazredna škola.

Ninković je negirao tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da će to biti centralna škola i da je sve usaglašeno u vezi sa tim.

"Pred početak školske godine imamo brojne probleme koji se ne mogu brzo riješiti, kao što je nedostatak upotrebne dozvole, nisu završeni građevinski radovi na spoljašnjem uređenju i pitanje je da li je unutra urađeno sve što je rekao da jeste", rekao je Ninković u pauzi sjednice Skupštine grada Banjaluka, na kojoj su odbornici razmatrali i Prijedlog zaključka o izmjenama i dopuni zaključka o utvrđivanju broja i prostornog rasporeda osnovnih škola na teritoriji grada Banjaluka.

Stanivuković odavno prihvatio odluke Ustavnog suda BiH u skladu sa stavovima svoje partije

Stanivuković odavno prihvatio odluke Ustavnog suda BiH u skladu sa stavovima svoje partije

On smatra i da namjere Stanivukovića nisu iskrene kada je riječ o zamjeni lokacije na kojoj će biti izgrađene višespratnice "Sinema tauer".

"On već sada tvrdi da će biti usvojena ta tačka koja se odnosni na zamjenu lokacije, te da će zgrada, umjesto u centru kod bivšeg kina `Kozara` biti građena kod zgrade Radio – televizije Republike Srpske /RTRS/, jer ima svoj interes u svemu tome", rekao je Ninković.

On je podsjetio da je Stanivuković dao građevinsku dozvolu firmi za izgradnju "Sinema tauer" jer je vidio svoj interes u svemu tome.

"Kada je vidio da građani neće to dozvoliti, došao je na ideju o zamjeni lokacija", rekao je Ninković.

On je napomenuo i da Stanivuković ne govori istinu kada kaže da može da mijenja cijene parkinga u gradu, te da je cilj najavljenih poskupljenja cijena rasterećenje saobraćaja u centru.

Stanivuković djeci dovodi Sergeja Pajića da pjeva o ponižavanju žena i nedozvoljenim supstancama

Stanivuković djeci dovodi Sergeja Pajića da pjeva o ponižavanju žena i nedozvoljenim supstancama

Stanivuković je izrazio zadovoljstvo što će današnja sjednica riješiti pitanja koja su izuzetno bitna, a to je izgradnja višespratnice na mejstu bivšeg kina "Kozara" i izgradnja škole u naselju Ada.

"Zahvalni smo našoj bratskoj Srbiji koja je dala sredstva kako bi ovaj objekat bio izgrađen. Sa druge strane, bili smo spremni da riješimo projekat, sve izazove koji su bili pred nama, kao i da izvdemo radove u kratkom vremenskom periodu, a sve kako bi dočekali spremno početak nove školske godine", rekao je Stanivuković.

On je istakao da su učionice u potpunosti spremne, te da se čeka datum, koji će biti dogovoren sa rukovodstovm Srbije i Republike Srpske, pa da bude otvorena škola.

Radnice UKC-a odgovorile Stanivukoviću: Mi nismo starlete, mi spašavamo živote

Radnice UKC-a odgovorile Stanivukoviću: Mi nismo starlete, mi spašavamo živote

Kada je riječ o slučaju "Kina Kozara", Stanivuković je poručio kako je i ta tema pozitivno završena, te da na tom lokalitetu neće biti neboder, nego park. "Sve procedure koje su djelovale kao nemoguće, riješene su. Umjesto nebodera od 14 spratova, mi pravimo park. Drago mi je što ćemo tu lokaciju osloboditi za to. Spremni smo da krajem godine započnemo izgradnju parka, a vidjećete kako ćemo obezbijediti sredstva za to", rekao je Stanivuković.

Današnja sjednica završena je nakon što su odbornici razmotrili 37 tačaka od ukupno 54 koje su na dnevnom redu. Zasjedanje će biti nastavljeno u utorak, 29. avgusta.

Пратите нас и путем Вибера