Радови трају

Погледајте како изгледа бањалучка улица у којој ће бити једносмјеран саобраћај

  • Извор: АТВ
  • 05.11.2023. 12:56

Нови режим једносмјерног саобраћаја у центру Бањалуке ће у функцији бити већ од сутра, а главна саобраћајница, односно Улица Краља Петра I Карађорђевића, је спремна да за нови режим.

Радови трају већ неколико дана, па је и саобраћај у дијелу улица које улазе у нови режим дјелимично или потпуно обустављен овог викенда,

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић синоћ је поново обишао раднике који раде на исцртавању сигнализације, ради успостављања новог режима једносмјерног саобраћаја.

Он је рекао да нови концепт саобраћаја доноси бројне погодности за Бањалучане.

Од понедјељка једносмјерни саобраћај у центру Бањалуке, шта каже градоначелник?

Од понедјељка једносмјерни саобраћај у центру Бањалуке, шта каже градоначелник?

„Наше службе и вриједни радници раде у пуном капацитету како би од понедјељка заживио нови концепт саобраћаја у нашем граду који доноси бројне погодности како пјешацима, тако и бициклистима, возачима, али и корисницима јавног превоза“,  казао је Станивуковић.

Подсјећамо, када је ријеч о активностима које се тренутно изводе у центру града, оне подразумијевају сљедеће: комплетно исцртавање нове хоризонталне сигнализације и брисање већ постојећих линија (први пут се ради у граду и за шта ће бити ангажоване посебне машине), постављање вертикалне саобраћајне сигнализације, те ће се започети са једносмјерним режимом одвијања саобраћаја.

Снажно невријеме и олујни вјетар у Бањалуци

Снажно невријеме и олујни вјетар у Бањалуци

Такође, биће обиљежене бициклистичке стазе, посебне траке за аутобусе и такси превоз, постављен „паметни семафор“.

У Градској управи каћу да је формирање једносмјерног одвијања саобраћаја у главној саобраћајници једна од низа мјера и активности за побољшање одвијања саобраћаја у централној градској зони, односно мјера која ће допринијети бољем одвијању саобраћаја и развоју јавног превоза и бициклистичког саобраћаја, а што и представља визију развоја града по принципима одрживе урбане мобилности.


(Фото: ТОК ТВ)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: