Protest

Prevoznici obustavili rad u centru Banjaluke

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2022. 09:11

Prevoznici koji vrše javni gradski i prigradski prevoz obustavili su rad po najavljenom u 9.00 časova zaustavljajući autobuse u centru Banjaluke.

Pojedini autobusi parkirani su ispred Gradske uprave, javlja novinar ATV-a sa mjesta događaja.

Dejan Mijić, predsjednik Skupštine Udruženja saobraćaja i veza, rekao je novinarima da prevoznici moraju preduzeti radikalnije poteze.

"Nama je dogorilo do noktiju, što kaže naš narod, moramo dalje da preduzimamo neke radikalnije poteze. Ovo danas je upozorenje i najava onoga što ćemo uraditi u narednom periodu. Od 4. maja ćemo svakog dana po sat vremena skraćivati zadnje polaske. Na vrijeme ćemo obavijestiti šptnike o zadnjim polascima da niko ne ostane bez prevoza. Od 4. pa svakog narednog dana ćemo skraćivati zadnje polaske do konačne obustave saobraćaja, ali se nadamo da do toga neće doći. Rješenje je da se mora odobriti korekcija cjenovnika. Mi želimo da se ispoštuje ugovor, da se koriguju cjenovnici kako je to predviđeno i ugovorom i zakonom", rekao je Mijić i dodao da su prevoznici ušli u ogromne gubitke i dugove.

Prevoznici su se odlučili na ovaj čin kao znak protesta zbog odluke Skupštine grada da ne uvrsti u dnevni red raspravu o cjenovniku voznih karata.

Skupštinska većina grada Banjaluka ranije je više puta naglasila da neće podržati poskupljenje cijena karata na račun građana.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.