Sastanak

Prijedlog odbornika skupštinske većine: Umjesto Vodovoda podrum da kupi Grad

  • Извор: Агенције
  • 06.12.2022. 14:31

Odbornici skupštinske većine održali su sastanak sa predstavnicima lokalnog Sindikata Zavoda za izgradnju na kome se govorilo o trenutnoj krizi kao i pronalasku rješenja za ZIBL. Prijedlog da Grad Banja Luka preduzeću Vodovod da subvenciju, kako bi mogli da kupe podrumske prostorije i na taj način riješe problem Zavoda za izgradnju, nije dobar smatraju odbornici te su ponudili prijedlog da Grad ovaj podrum direktno kupi. Na taj način bi Zavod dobio 700.000 maraka, a prostor bi se knjižio na Grad.

U slučaju direktne kupovine od strane Grada Banja Luka poslovnog prostora od ZIBL a.d. ne bi postojala obaveza plaćanja PDV-a kao što je to slučaj u rješenju koje nudi Grad. Ovim podrška radnicima bi bila u iznosu od 700.000 KM, a ne 600.000 KM kao u slučaju kupovine posredstvom Vodovoda a.d. rečeno je na današnjoj konferenciji. 

“Takođe, procedure bi trajale kraće. Ukoliko predlagač to predloži za sljedeću sjednicu Skupštine Grada, koja je u četvrtak, mi ćemo podržati. Ukoliko  predlagač ne bude u stanju to uraditi na vrijeme, možemo organizovati vanrednu sjednicu Skupštine”, naglašava potpredsjednik banjalučke Skupštine Saša Čudić. 

U ovom prijedlogu odbornika skupštinske većine Grad bi uložio 700.000 KM i postao vlasnik poslovnog prostora u iznosu od 700.000 KM, a ne kao u slučaju kupovine posredstvom Vodovoda a.d. gdje u konačnici udio Grada Banja Luka u poslovnom prostoru je u vrijednosti od oko 390.000 KM. 

Potpredsjednik banjalučke Skupštine Saša Čudić uputio je i dopis sa današnjeg sastanaka gradonačelniku Drašku Stanivukoviću. U dopisu je gradonačelnik pozvan da u svojstvu predlagača predloži pomenuto rješenje odbornika skupštinske većine do sjednice Skupštine Grada, a koja se održava u četvrtak. 


"Ukoliko niste u mogućnosti da pripremite prijedlog rješenja do roka definisanim ovim dopisom, spremni smo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine Grada, a kako bi se problematika pomenutog preduzeća riješila", stoji u dopisu.

U finansijskom smislu odbornici predlažu da iznos bude do 1.000.000 KM, stoji u dopisu.

(Banjaluckeprice.net)

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија