Banjaluka

Protest Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 22.06.2022. 12:20

Udruženje veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske okupili su se u parku Mladen Stojanović u Banjaluci kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što nisu ispoštovani zaključci koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na tematskoj sjednici o pravima i položaju boraca, a koja je održana 9. marta ove godine.

Predstavnici VOO rata Republike Srpske prethodno su se sastali sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Izrazili su zahvalnost zvaničnicima što su ih saslušali.

- Uvidjeli smo da su predsjednica i srpski član Predsjedništva BiH spremni da pomognu i da nisu bili dovoljno upoznati sa tim problemima zbog kojih se dešava ogroman odliv sredstva koji se iz budžeta izdavaju tamo gdje ne treba da idu. Spremni su da se uradi revizija, pokazali su razumijevanje i volju da se pomogne boračkoj populaciji - rekao je Risto Jeftić, predsjednik Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Okupljanje koje je zakazano za podne nisu podržali iz Boračke organizacije Republike Srpske, kao ni druga udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

BORS nije podržao današnje okupljanje u Banjaluci

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je za RTRS da BORS nije podržao današnje okupljanje dijela boraca u Banjaluci.

Ostojić je poručio da se borci, kao simbol Republike Srpske, ne smiju svrstavati ni na jednu stranu, te da su bilo kakvi protesti u ovom trenutku nepotrebni.

- BORS ne može da bude segment niti jedne partije, a pogotoov nekih organizacija koje su nastale tako što se dio našeg članstva razdvojio. Sada, umjesto da smo svi jedinstveni i zajedno djelujemo i borimo se za naša prava, dio članstva koji se odvojio, organizuje proteste - rekao je on.

Ostojić je istakao da su za organizaciju bilo kakvog protesta ove vrste potrebna značajnija sredstva.

- U ovom trenutku, za organizaciju protesta u Banjaluci, kome bi prisustvovali borci iz svih krajeva Srpske, treba mnogo sredstava - od 200.000 do 300.000 KM - za prevoz, hranu, vodu. To ukazuje da uvijek neko stoji iza toga da se obezbijede ti resursi, jer borci samostalno ne mogu izdvojiti ta sredstva - rekao je on.

Ostojić je poručio da je stanje u BORS-u takvo da je potrebno prvo konsolidovati redove u cilju postizanja jedinstva svih boraca kako bi mogli jasno i zajedno da upute svoje zahtjeve nadležnima.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок