Obračun gradskog menadžera i direktorice

Škola u Adi: Grad uštedio, škola nije opremljena do kraja

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2023. 20:23

Uštedjeli smo 116 hiljada maraka opremanjem škole u Adi, kaže gradski menadžer. Lako je to reći kad škola nije opremljena do kraja, odgovara direktorka. Ovo su današnja prepucavanja Bojana Kresojevića i Tatjane Vilendžić. On tvrdi jedno, ona drugo.

"O toj uštedi govori činjenica da je procjena dostavljena od škole 275.000 KM, da je deset odsto smanjena prilikom pokretanja od strane Gradske uprave, a da su naporom saradnika u gradskoj upravi obezbijeđena grantovska sredstva od 90.000 maraka", kaže Bojan Kresojević, menadžer Grada Banjaluka.

"Valjda znaju da osim školskog namještaja treba i nastavni materijal, to je bio njihov posao. Ako su očekivali da im neko drugi završi posao i kaže to je to. To samo pokazuje koliko ne znaju šta sve treba za rad jedne škole", kaže Tatjana Vilendžić, direktor OŠ Vuk Stefanović Karadžić. 

Dragan našao način da se mjesečno grije za 40 KM

Dragan našao način da se mjesečno grije za 40 KM

Gradska uprava nije ozbiljno pristupila nabavci i od mene su tražili pomoć i detalje koliko opreme da nabave, kaže direktorka. 

"Njihovo je bilo da ispitaju tržište, njihovo je bilo da naprave tačnu specifiakciju i da se komisija za javne nabavke bavi sa tim, a ne direktor škole", kaže Vilendžić. 

Drama na pružnom prelazu u Prijedoru: Stala na šinama, voz udario auto

Drama na pružnom prelazu u Prijedoru: Stala na šinama, voz udario auto

I ne staje na ovome. Gradski menadžer čak tvrdi da je direktorka pokušala da spriječi izgradnju područne škole u Adi. 

"Direktorica je dolazila da argumentuje kako nije dobro izgraditi ovu školu kako ona nema smisla kako će ona ugroziti druge škole", kaže Kresojević.

"Kocka" po četvrti put na Trgu Krajine

Nije tačno, odgovara direktorka. Iza tih optužbi su, tvrdi, drugi motivi.

"To otimanje upisnog podoručja ove škole je bilo ciljano i namjerno da se onda centralna škola značajno umanji broj djece pa se postavlja pitnaje njenog postojanja a dobijamo 11 dunuma zemlje na raspolaganje", kaže Vilendžić.

Gradonačelnik je htio da područno odjeljenje u Adi bude centralni objekat i da se zove Kosovo i Metohija. Populistički je odigrao na tu kartu i obmanuo javnost ne govoreći da je to protivzakonito i da područno odjeljenje mora da se zove kao centralno. Zbog toga je sada ljut, kaže direktorka.

Crne prognoze stručnjaka za cijene goriva u BiH

Crne prognoze stručnjaka za cijene goriva u BiH


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: