Banjaluka

Škola u Adi podgrijala atmosferu u banjalučkoj Skupštini

  • Извор: АТВ
  • 24.08.2023. 20:38

Danas je održana sjednica banjalučke Gradske skupštine a pred odbornicima su bile 52 tačke. I najviše se zakuvalo oko školske upisne politike i parkinga.

Plaćanje parkiranja u gradu vruća je tema ali ga je danas preskočila priča o školi u banjalučkom naselju Ada koja postaje devetogodišnja ali ostaje područna.

Ne mijenjajte upisna područja, to su od gradonačelnika, tokom skupštinske rasprave zatražili direktori škola “Vuk Stefanović Karadžić” iz Borika i “Branko Rakita” iz Vrbanje.

Tvrde da bi to moglo da dovede do gubitaka učenika u njihovim školama kao posljedice transfera đaka u novu školu u naselju Ada.

Gradonačelknik jedno, skupštinska većina drugo, bilo je i optužbi da se laže. 


Vatrogasci se i dalje bore sa vatrom u fabrici

Vatrogasci se i dalje bore sa vatrom u fabrici "Celex"

"Ja sam dans na samoj skupštini uputio par pitnaja koji su mi sami roditelji postavili, a to da li je škola u potpunosti spremna da primi djecu od 1-9. Da li je sve urađeno i da li to može da starta od 1.9?", kaže Odbornik Bojan Pećanac.

"Sa ponosom mogu reći da sam srećan zadovoljan, na radost svih nas što u konačnici danas je potpuno jasno da će u naselju Ada tamo biti osnovna škola devetorazredna", rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Mislim da ću od danas def moći da kažem da je mjerna jedinica za najveću laž u politici zaista Draško Stanivukvić. Slušao sam njegov pres i ne mogu da vjerujem kakve laži čovjek može da iznese samo dok prošeta od Skupštinske sale do ove govornice. Počeću od škole u Adi", kaže predsjednik Skupštine Ljubo Ninković.


Dodik za ATV: Učestvovaću u sudskom procesu, ali nisam spreman da prihvatim njihove odluke

Dodik za ATV: Učestvovaću u sudskom procesu, ali nisam spreman da prihvatim njihove odluke

"Mi danas ne bi imali ovaj problem Ade koji imamo, prije svega mislim na nedostatak upotrebne dozvole, imamo građevinske radove još na vanjskom uređenju, pitanje je sve ovo što on govori da je unutra urađeno da imaju liftovi, da je to kao kad uđete u crkvu da ćete se prekrstiti", dodao je Ninković. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм