Konfuzija

Šta se dešava u Banjaluci? Vraćene stare zone i stare cijene parkinga, besplatan ali se može platiti?

  • Извор: АТВ
  • 18.08.2023. 12:59

Prava konfuzija vlada banjalučkim parkinzima otkako je samovoljno gradonačelnik Draško Stanivuković promijenio zone i cijene parkiranja.

Kada su prije par dana postavljene table sa novim zonama i novim cijenama parkinzi su se ispraznili. Danas je slika potpuno drugačija. Stare zone i stare cijene, a parking je navodno besplatan, jer nije u funkciji sistem naplaćivanja. Nema obavještenja o tome, tako da ako platite novac će biti prihvaćeni, ali ako ne platite nikome ništa.

Međutim, iako na tablama piše Zona 2, na aparatima za plaćenje piše Zona 1.

Navodno je sva zbrka nastala zbog popravke aparata za naplaćivanje, ali možda veću snagu u svemu ima krivična prijava protiv Draška Stanivukovića koju je podnio predsjednik Skupštine Banjaluke Ljubo Ninković zbog poskupljenja parkinga.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Stanivuković svojim aktom, odnosno, Pravilnikom o naplati parkiranja na javnim površinama prekoračio granice svog zakonskog ovlaštenja i samovoljno van snage stavio važeći Pravilnik o uslovima i načinu korištenja i naplati parkinga, te je povećao cijene parkiranja. Ovim je, navodi se u prijavi, građanima Banjaluke i svim ostalim korisnicima parkinga načinio imovinsku štetu.

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića zbog odluke o poskupljenju parkinga

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića zbog odluke o poskupljenju parkinga

Ninković je krivičnu prijavu podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. On je novinarima rekao da je Stanivuković prekršio i zakone i ustave kojima je sebi definisao prava koja mu nisu propisana.

"Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o komunalnim djelatnostima i Ustav Republike Srpske propisuje da su ovo nadležnosti Skupštine grada. Smatrao sam da kao predsjednik Skupštine grada treba da uradim ovo jer je očigledno da je Stanivuković namjerno preuzeo nadležnost Skupštine grada, i ovim činom, donošenjem pravilnika koji je nezakonit i neustavan, zavukao ruku u džepove građana Banjaluke“, rekao je Ninković.

Banjalučani ogorčeni zbog skupljeg parkinga, Stanivuković poručio da se voze gradskim prevozom

Banjalučani ogorčeni zbog skupljeg parkinga, Stanivuković poručio da se voze gradskim prevozom

Predsjednik Skupštine grada kaže da je gradonačelnik došao u situaciju da je ispraznio budžet i da nema sredstava da plaća redovne obaveze, pa se dosjetio da bi kroz parking mogao da poveća prihod u budžet.

„Građani Banjaluke, dao vam je 200 KM, a uzima 1.000, i to kako on kaže, markicu po markicu svaki dan“, plastično je objasnio Ninković.

Parking u Banjaluci poskupio je od 15. avgusta, a promijenjene su i određene parking zone.

Đajić dao rok do petka

Predsjednik GrO SNSD Banjaluka Vlado Đajić kaže u emisiji ATV-a da ukoliko Stanivuković ne smanji cijene do petka, biće organizovan masovni protest zbog njegove samovolje.

"Moram da kažem da smo sve to organizovali zbog ogorčenosti građana i na njihov zahtjev. A i zbog polupraznih parkinga. To je još jedan napad na građane. Pitaju se šta smo dobili dolaskom Draška Stanivukovića na vlast? U razgovoru sa građanima shvatili smo da je to katastrofa u Banjaluci. Draško Stanivuković po priči odbornica i predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića je za tri godine potrošio milijardu budžetskih para. Plivao je u novcu, a nije uradio ništa", kaže Đajić.

Đajić: Stanivuković je bio propali student, sada je i propali gradonačelnik

Đajić: Stanivuković je bio propali student, sada je i propali gradonačelnik





Пратите нас и путем Вибера

Тагови: