Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića zbog odluke o poskupljenju parkinga

  • Извор: АТВ
  • 17.08.2023. 12:18

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, podnio je danas krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke zbog zloupotrebe službenog položaja tokom donošenja odluke o poskupljenju parkinga u Banjaluci.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Stanivuković svojim aktom, odnosno, Pravilnikom o naplati parkiranja na javnim površinama prekoračio granice svog zakonskog ovlaštenja i samovoljno van snage stavio važeći Pravilnik o uslovima i načinu korištenja i naplati parkinga, te je povećao cijene parkiranja. Ovim je, navodi se u prijavi, građanima Banjaluke i svim ostalim korisnicima parkinga načinio imovinsku štetu.

Ninković je krivičnu prijavu podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. On je novinarima rekao da je Stanivuković prekršio i zakone i ustave kojima je sebi definisao prava koja mu nisu propisana.

Đajić: Stanivuković do petka da povuče odluku o poskupljenju parkinga

Đajić: Stanivuković do petka da povuče odluku o poskupljenju parkinga

"Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o komunalnim djelatnostima i Ustav Republike Srpske propisuje da su ovo nadležnosti Skupštine grada. Smatrao sam da kao predsjednik Skupštine grada treba da uradim ovo jer je očigledno da je Stanivuković namjerno preuzeo nadležnost Skupštine grada, i ovim činom, donošenjem pravilnika koji je nezakonit i neustavan, zavukao ruku u džepove građana Banjaluke“, rekao je Ninković.

Predsjednik Skupštine grada kaže da je gradonačelnik došao u situaciju da je ispraznio budžet i da nema sredstava da plaća redovne obaveze, pa se dosjetio da bi kroz parking mogao da poveća prihod u budžet.

„Građani Banjaluke, dao vam je 200 KM, a uzima 1.000, i to kako on kaže, markicu po markicu svaki dan“, plastično je objasnio Ninković.

Parking u Banjaluci poskupio je od 15. avgusta, a promijenjene su i određene parking zone.

Juče je zbog poskupljenja parkinga, koje nije zanemarljivo, ispred Gradske uprave Banjaluka održan protest. Za ponedjeljak je najavljen novi protest ukoliko Stanivuković ne povuče odluku o novoj cijeni parkiranja.

Пратите нас и путем Вибера