Градоначелник најавио

Станивуковић: Бањалука од 5. јануара без јавног превоза, ни плате неће бити исплаћене

  • Извор: АТВ
  • 02.01.2024. 15:42

Од 5. јануара Бањалука ће, према најавама градоначелника Драшка Станивуковића, остати без јавног превоза а неће бити исплаћене ни плате радницима у Градској управи и осталим установама.

Разлог за то је неусвајање ребаланса буџета, и како каже Станивуковић, не зато што нема новца већ нема документа који то прописује.

„Петог јануара треба да исплатимо плате радницима у Градској управи, данас је извјесно да то неће бити, као и дијелу радника у Центру за социјални рад и другим установама. Ми плате тек можемо исплатити у фебруару из овог буџета, једна ће бити ускраћена“, изјавио је Станивуковић додавши да без ребаланса нема ни туђе његе и помоћи.

За све криви скупштинску већину.

Слика која је ових дана отишла из Бањалуке у регион и Европу је најљепша, и град је оборио све рекорде током новогодишњих празника, истакао је он.

„Бањалука и трг у Бањалуци је за Нову годину био најпосјећенији у региону. Град је ових дана све своје капацитете надмашио и нема оног ко није уживао ових дана у Бањалуци“, изјавио је Станивуковић.

Додао је да је новогодишњи концерт 70 одсто финансиран из донаторских средстава.

„Све је коштало скоро два пута више од онога чиме смо располагали, што значи да смо од наших пријатеља, донатора, друштвено одговорних компанија све то надокнадили. Нисам се могао помирити са чињеницом да Бањалука стане 31. и 1. јануара. Али наши капацитети су измрцварени“, навео је градоначелник.

Када причамо о јавном превозу, само за ова два дана је додатних 20.000 КМ јавни превоз отишао у минус, без ребаланса и потребних средстава.

„Док чекамо ребаланс буџета, имамо 150.000 КМ додатног дуга само јавног превоза“, рекао је.

Пратите нас и путем Вибера