Станивуковић о истрази против њега: Будалаштина и политичка прича

  • Извор: АТВ
  • 03.04.2024. 14:16

Будалаштина и једна политичка прича, тако је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић прокоментарисао извјештај који против њега полиција поднијела Окружном јавном тужилаштву због ненамјенског трошења кредитних средстава.

Он је рекао да је полиција самоиницијативно прикупљала податке, те да нема наредбе о спровођењу истраге Тужилаштва, у овом тренутку. 

„Наравно, код нас се све то своди на политику. Ја ћу јавности у наредном периоду изаћи и показати доказе како Владо Ђајић (предсједник ГрО СНСД Бањалука) врши притиске на двије особе из полиције да ово раде“, рекао је Станивуковић новинарима у Бањалуци.

Поновио је да је то једна политичка прича и додао да је он најсрећнији и најпоноснији градоначелник.

Градоначелник под истрагом: Кружни ток под лупом Тужилаштва!

Градоначелник под истрагом: Кружни ток под лупом Тужилаштва!

"Зато што кажу ненамјенски се троше паре а ви одете и видите кружни ток, ви видите парк, видите да смо помогли дјеци за туђу његу, дакле то су средства утрошена за људе“, рекао је градоначелник Бањалуке.

Открио је да је јуче био у полицији, и како каже, тамо му је било лијепо.

"Неко покушава мене политички да поремети, да ме застраши, а ја сам толико навикао ићи у полицију. Мислим да је ово мени двадесет и нека пријава, а ни за једну није била истрага спроведена", изјавио је он.

Као је АТВ раније објавио, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и в.д. начелник Одјељења за просторно уређење Градске управе Вук Вишекруна под истрагом су полиције и тужилаштва због сумње да су ненамјенски утрошили 1,7 милиона марака из кредитних средстава.

Истрагу води Окружно јавно тужилаштво Бањалука које градоначелника Станивуковића сумњичи за кривично дјело обмане при добијању кредита, а Вишекруну за злоупотребу службеног положаја или овлаштења.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм