Бањалука

Сутра наставак ванредне сједнице бањалучке Скупштине

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2024. 19:53

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је данас Срни да ће након консултација са шефовима одборничких клубова одредити термин редовног скупштинског засједања.

"Договор је да у складу са посланичким могућностима извршим консултације са шефовима клубова и одборницима и закажем термин који свима одговара и да градоначелник не може радити посао предсједника и потпредсједника Скупштине града и тражити и сазивати сједницу мимо Пословника", рекао је Нинковић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је након састанка са руководством и одборницима у Скупштини града Бањалука да и даље није познат термин одржавања редовне сједнице Скупштине града.

Станивуковић је рекао да, упркос спремности одборника, предсједник Скупштине није предложио термин сједнице Колегијума нити Скупштине града.

"Очекујем сутра да ријешимо питање ребаланса и вјерујем у то и залажем се свих ових мјесеци да то буде тако , јер то рјешава многа питања и проблеме за 6.000 људи. Нажалост, неки се грчевито боре да то не буде ето и то је нечије политичко право", рекао је Станивуковић.

"Ми остајемо при ранијем ставу да се то не треба усвајати да то није акт да се усваја у овој години за претходну, тако да ту тему смо завршили макар што се тиче клуба СНСД-а", истакао је Нинковић.

Пратите нас и путем Вибера