Још једна у низу

У четвртак сједница бањалучке градске Скупштине

  • Извор: АТВ
  • 26.12.2023. 19:22

Ванредна Сједница градске Скупштине заказана је за четвртак и то је једино око чега се слажу предсједник скупштине и градоначелник. Драшко Станивуковић од задужења Бањалучана за додатних, сада већ седам милиона, не одустаје. Оправдање за то је, поново, инфлација, што је готово пола сата објашњавао новинарима.

"Нисмо могли да предвидимо све варијабле са којима ће се сусрести Бањалука у 365 дана. Да јесмо, ја би био пророк Драшко Исаија, који већ, па ви мене питајте ја вам кажем то ће бити за 365 дана. Током 365 дана десило се да трошкови дома здравља, струје, живота, оду тако", рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Градоначелник је изнио много неистина, каже Љубо Нинковић. Кредитно задужење му треба јер је ненамјенским трошењем градског буџета остао без истог.  

"Потрошио је новац на ствари на које није смио да троши или није било потребе да троши и данас је у проблему зато што нема чиме да плати. Хоће да ми задужујемо грађане Бањалуке за нових седам милиона и ја вам кажем на такав начин дијете може да води град, ко што га и води. Зашто? Зато што трошите на све и свашта, трошите на глупости на које не треба да трошите и онда кажете мени треба позајмница, мени треба кредит да ја попеглам глупости које сам радио", рекао је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука.

Нинковић је доставио и списак 14 пројеката који нису били предвиђени, а Град коштали око 7 милиона. Као и 116 радника запослених у Градске управе, који имају уговор о дјелу за које послодавац, односно градоначелник, годишње издваја више од 2 милиона КМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: