Muzej Republike Srpske

U nedjelji djeteta podsjećanje na najvažnije lekcije u djetinjstvu

  • 02.10.2018. 10:53

Manifestacijom Nedjelja djeteta Muzej Republike Srpske će, u saradnji sa obrazovnim i zdravstvenim institucijama Srpske, podsjetiti djecu i javnost na neke od najvažnijih lekcija koje se uče u djetinjstvu, rekla je muzejski pedagog Nataša Nogo.

"To su spoznaja ličnih prava, poštovanje, tolerancija, važnost učenja, igre, te očuvanja kulture našeg društva", istakla je Nogo, koja je i organizator ove manifestacije u Muzeju. 

Ona je dodala da je, u posljednjih 13 godina, muzej postao mjesto gdje se djeca prijatno osjećaju, druže i prihvataju različitosti, te obilježavaju za njih značajne datume, saopšteno je iz Muzeja Republike Srpske. 

Muzej će tokom ove sedmice posjetiti dugogodišnji saradnici - djeca iz Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, centara "Zaštiti me" i "Tvoja riječ", Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Iskra", kao i djeca iz Servis centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice". 

Ove godine u program obilježavanja uključena su i djeca iz hraniteljskih porodica u saradnji sa Centrom za socijalni rad. 

Program Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka koji je planiran za danas otkazan je zbog vremenskih uslova i biće održan u petak, 5. oktobra. 

Planiran je prodajni štand koji će biti postavljen u Gospodskoj ulici, ispred Robne kuće od 10.00 časova, a na njemu će djeca sa vaspitačima i stručnim saradnicima prodavati umjetnine koje su sami izradili. 

Na Trgu Krajina biće održan program na kojem će nastupiti mališani iz tri banjalučka vrtića i hor "Đurđevak". 

Nedjelju djeteta, koja se ove godine odvija pod motom "Vjerujem u sebe", juče je otvorio direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)