Ulica Vase Vidovića

Ulica na Petrićevcu četiri dana bez rasvjete - Gradska uprava nijema, mještani ogorčeni

  • 14.06.2021. 17:26

Ulica Vase Vidovića na Petrićevcu četiri je dana bez ulične rasvjete, kažu nezadovoljni mještani tog naselja.

Kako kažu, odmah su se obratili Gradskoj upravi kako bi riješili problem, međutim, naišli su na šokantan odgovor. Nemaju novca, a ugovor čak nisu ni potpisali.

"Ulica Vase Vidovića na Petrićevcu, čeiri je dana bez napajanja ulične rasvjete. Kak bih provjerio u čemu je problem, nazvao sam danas Gradsku upravu grada Banjaluka, a tamo sam dobio odgovor, da oni nemaju čim da plaćaju i da nisu potpisali ni ugovor. Na pitanje do kada ćemo biti bez struje, dobio sam odgovor da ne znaju", kažu mještani.

Mještani ovog banjalučkog naselja strahuju za djecu koja žele da se igraju ispred svojih domova, ali za to nemaju mogućnosti. S prvim mrakom kažu, moraju u kuću.

"Imamo više od 20 djece  u naselju. Evo sada kada bi neko došao da vidi, na ulici ih je oko 10, starosti sedam do osam godina. Mislim da ova naša ulica u Banjaluci, ima najviše male djece u gradu", kažu oni.

Pored toga što je ulica bez struje, na ovom dijelu Petrićevca su se pojavile i velike rupe koje prijete da se prošire, dok su za košenje trave morali izdvojiti iz vlastitog džepa.

"A da ne pričam kakva je ulica. Skroz se provalila, napravila se velika rupa na dva mjesta. Na to sve, velika je i trava. Mi smo se privatno skupili i platili da se pokosi", zaključuju oni.

Iz "Elektrokrajine" za ATV su kazali da oni s tim nemaju ništa, te da je nestanak ulične rasvjete na Petrićevcu, u nadležnosti Graske uprave. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.