Vidović poručuje: Trapiski most u Banjaluci skandal koji ne smijemo zaboraviti

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 08.09.2023. 19:52

Otkrivene kriminalne radnje prilikom otvaranja Trapiskog mosta u Banjaluci!

Najstariji most u Trapistima, koji je nedavno prošao kroz proces rekonstrukcije pod upravom Gradske uprave, sada je ponovo u fasi rekonstrukcije. Iako su potrošili značajnu svotu od 600.000 KM na "njegovu obnovu", most je ostao u nefunkcionalnom stanju.

Građani i Mjesna zajednica Lazarevo 1, brzo su primijetili brojne nedostatke, nakon čega su natjerali  Gradsku upravu da krenu u dodatnu rekonstrukciju.

Igor Vidović, predsjednik MZ Lazarevo 1  rekao je da su izašli na teren i odmah uvidjeli da svota od 600.000 KM o kojoj gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković govori, ne pokriva radove na mostu.

Ništa od poskupljenja parkinga, najavljene prijave protiv Stanivukovića

Ništa od poskupljenja parkinga, najavljene prijave protiv Stanivukovića

"Utvrdili smo da ovi potporni stubovi, ova dva potporna stuba koja drže ovaj most uopšte nisu sanirani, da su grede samo malo premazane i da je sve što je uloženo, uloženo u farbu i nekakve daske kojima je popločen most. Takođe, otkrili smo da led rasvjeta nije urađena, što znači da će nakon ponovnog otvaranja mosta biti potrebni dodatni radovi", rekao je Vidović.

Podsjećamo, početna suma od 200.000 KM, koja je bila odobrena za obnovu mosta prema odluci Skupštine Grada Banjaluka, na kraju se povećala za 400.000 KM, koje je gradonačelnik Stanivuković iz Gradske kase preusmjerio. Međutim, umjesto temeljne obnove, novac je utrošen na farbu i nekoliko daski, dok nisu zamijenjeni drveni stubovi i grede, kao ni loš betonski stub koji je nosio most.

Vidović je istakao zabrinutost građana i upitao ko će biti odgovoran ako most ne izdrži svoje funkcije. 

Odgođena sjednica: Gradonačelnik se nije udostojio da prisustvuje, a ni da javi da neće doći!

Odgođena sjednica: Gradonačelnik se nije udostojio da prisustvuje, a ni da javi da neće doći!

“Nažalost, rekonstrukcija se čini više kao ad hoc rješenje, s naglaskom na vizualnoj popravci, dok su stvarni problemi ostali neriješeni”, rekao je on.

Podsjećamo, Stanivuković je samo prije dva mjeseca otvorio Trapiski most s promotivnim videom „Magija Banjaluke“, a već juče ponovo angažovao radnu snagu da se most iznova radi, pa se građani s pravom pitaju koliko će most konačno koštati.

Najveći strah leži u činjenici da bi rušenje Trapiskog mosta, smještenog samo 50 metara od drugog mosta, moglo dovesti do uništenja oba mosta u slučaju bujičnih poplava.

Odbornici SNSD-a: Grad da pronađe sredstva za školu u naselju Ada

Odbornici SNSD-a: Grad da pronađe sredstva za školu u naselju Ada

Igor Vidović upozorava da će dugoročne posljedice ovog problema postati jasne tek nakon što gradonačelnik više ne bude na čelu Grada, i postavlja pitanje ko će preuzeti odgovornost za katastrofalne posljedice ovog projekta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)