ПУ Бањалука

Забрањен скуп који је СДП хтио одржати 25. новембра у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2023. 12:55

Бањалучка полиција забранила је јавни скуп који је Социјалдемократска партија БиХ (СДП) хтјела да организује у суботу, 25. новембра, у овом граду.

Рјешење о забрани је донесено у складу са чланом  190. Закона о општем управном поступку и члана 13. став 1. тачка a., г. и д. и члана 14. став 3. Закона о јавном окупљању.

"Полицијска управа Бањалука је Рјешење донијела након анализе свих безбједносних аспеката и околности овог јавног скупа, имајући у виду да је протеклих дана у вези са овим јавним скупом било много негативних рекација, као и оперативне информације да се грађани од стране појединаца јавно позивају на масовно окупљање у циљу спречавања одржавања овог јавног скупа", објаснили су из бањалучке полиције.

Полиција је процијенила да постоји реална могућност да на овом јавном скупу може доћи до већег угрожавања људи и имовине, те до озбиљне опасности од насиља или до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

"Полицијска управа Бањалука апелује на грађане да поштују позитивне законске прописе и да својим понашањем не доведу до угрожавања других", поручују из полиције.

Пратите нас и путем Вибера