Zbog jakog nevremena

Ambasador BiH u Grčkoj: Dvoje bh. državljana zarobljeno u hotelu

  • Извор: Независне
  • 07.09.2023. 13:29

Dragan Vuković, ambasador BiH u Grčkoj, kazao je za "Nezavisne novine" da je zbog velikog nevremena koje je pogodilo dijelove te zemlje, dvoje bh. državljana trenutno smješteno u jednom od hotela u blizini grada Volosa, ali da nemaju mogućnost da ga napuste, jer je vodena bujica potpuno odsjekla puteve koji vode do toga mjesta.

“Oni se nalaze blizu grada Volosa, dobro su i zdravo. Nalaze se u hotelu i nemaju nekih problema. Sva njihova imovina je takođe sačuvana, što znači automobil, voda ga nije odnijela. Ali, trenutno ne mogu da se kreću dalje, iz razloga što su porušeni putevi, nanosi su blata na putevima, porušeni su mostovi. Grčke službe koje to raščišćavaju ne dozvoljavaju trenutno neke pokrete van tih prostora. Uglavnom, ovo građana što se dosad nama javilo nema nekih problema, prije svega zdravstvenih", pojasnio je Vuković za Nezavisne.

Igokea slavi jubilarnih 50: Ovu košarku

Igokea slavi jubilarnih 50: Ovu košarku "pod zvijezdama" nikada nećemo zaboraviti

On je dodao da se Ambasadi BiH u Grčkoj dosad javilo samo dvoje pomenutih građana.

"Grčka vlast nam nije dostavila nikakve druge informacije. Ukoliko se pojavi nešto novo, neki drugi naši građani i jave se grčkim vlastima, oni će to nama proslijediti, zasad imamo ove kontakte", istakao je Vuković.

Što se tiče vremenskih prilika, Vuković kaže da su i dalje jako nepovoljne.

Kremlj o isporukama municije sa osiromašenim uranijumom Kijevu: Sjetimo se Јugoslavije

Kremlj o isporukama municije sa osiromašenim uranijumom Kijevu: Sjetimo se Јugoslavije

"Ovaj prostor od Atine, pa sjeverno gore zaključno sa Tesalijom, dakle Volosom, Larisom je zahvaćen jakim padavinama i nevremenom, kišom, grmljavinom. U Atini trenutno pada ponovo kiša, ali nije nešto strašno. Meteorološki se situacija mijenja, ali znači još uvijek postoji nevrijeme", dodao je on.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.