ATV

Министар финансија

Амиџић: Српски представници донијеће одлуку о даљем раду у Сарајеву

 • Извор: СРНА
 • 22.11.2023. 14:39

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је да није примјерено да на састанку са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом није било никога од представника из Републике Српске и најавио да ће српски представници донијети одлуку о даљем раду у Сарајеву.

Амиџић је рекао да ће српски министри у Савјету министара, али и остали представници Републике Српске у институцијама БиХ разговарати и донијети одлуку о даљем раду у Сарајеву.

"Немам мандат да говорим о томе који ће бити конкретни потези, док ми не сједнемо и договоримо се", рекао је Амиџић новинарима у Сарајеву.

Он је поновио изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика да се у наредном периоду неће толерисати игнорисање српских представника.

"Апсолутно га подржавам, јер то доживљавам као понижење себе лично, али и свих оних људи у име којих сам овдје именован као министар финансија и трезора", рекао је Амиџић.

Према његовим ријечима, приједлози који буду долазили на сједнице Савјета министара, не могу имати бланко подршку, о њима треба разговарати, и видјети имају ли економску исплативост.


"Буџет заједничких институција за наредну годину ће бити нижи"


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.