Zajednička komisija za koncesije BiH

Amović: Sjednica nije održana, na sceni opstrukcije gradnje HE „Buk Bijela“

  • Извор: СРНА
  • 27.10.2021. 14:13

Zajednička komisija za koncesije BiH danas nije održala sjednicu zbog nedostatka kvoruma, a predsjedavajući Milomir Amović smatra da je riječ o opstrukciji da bi se zaustavio projekat gradnje hidroelektrane (HE) "Buk Bijela" na Drini.

Amović je Srni rekao da sjednice danas nije bilo jer je stiglo obavještenje od člana Mensura Šehagića da je na bolovanju, te potvrdio da je održan radni sastanak na kojem je dogovoreno da Komisija obavijesti Ustavni sud BiH da nije mogla u zadatom roku da riješi sporna pitanja u vezi sa dodjelom koncesija.

"S obzirom na to da sutra ističe rok za donošenje odluke, predložili smo da Ustavni sud BiH produži rok za neko prihvatljivo vrijeme, kako bi obezbijedili kvorum i nastavili da radimo", rekao je Amović.

On kaže da, ukoliko ne produži rok, onda Ustavni sud BiH o tome sam odlučuje.

Amović smatra da je očito da su na sceni opstrukcije da bi se projekat zaustavio.

"Naravno da je riječ o opstrukciji s obzirom na to da je pokrenut i spor pred Sudom BiH gdje se osporava i status članova Komisije i nacionalna zastupljenost. Sama činjenica da se uoči sjednice opravdava nedolazak na sjednicu ukazuje da je riječ o opstrukciji", kaže Amović.

Zajednička komisija za koncesije je danas, dan uoči isteka roka koji joj je ostavio Ustavni sud BiH, trebala da riješi sporna pitanja u vezi sa gradnjom hidroelektrane (HE) "Buk Bijela" na Drini i dođe do rješenja.

Ustavni sud je u julu, odlučujući o zahtjevu koji su potpisala 24 člana Predstavničkog doma Parlamenta BiH za rješavanje spora između BiH i Srpske u vezi sa projektom HE, koji zajednički nastoje da sprovedu u djelo Srpska i Srbija, donio djelimičnu odluku o dopustivosti i meritumu.

Komisiji za koncesije BiH je naloženo da, u svojstvu Zajedničke komisije, najkasnije u roku od tri mjeseca od dana dostavljanja odluke riješi sporna pitanja nastala u vezi sa dodjelom koncesija.


Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.