Мостар

Антифашистима опет забрањена шетња до Партизанског гробља

  • Извор: СРНА
  • 09.02.2024. 16:22

Полиција у Мостару није дозволила комеморативну шетњу до Партизанског гробља, коју је Удружење антифашиста и бораца мостарског НОР-а планирало за сутра у склопу обиљежавања 14. фебруара, Дана ослобођења овог града од фашизма, саопштено је из УАБНОР-а Мостар.

Из Удружења напомињу да је и данас, као и претходних година, полиција у Мостару усмено саопштила забрану.

- Образложење да је то из безбједносних разлога због одржавања фудбалске утакмице Зрињски-Славија не прихватамо, јер су у исто вријеме кроз град дозволили шетњу мостарских мажореткиња и дјеце из из вртића. Ако нама, одраслима, није сигурно како је сигурно дјеци или се, пак, ради о потпуно нечем другом и двојним аршинима - наводе из УАБНОР-а.

Из Удружења подсјећају да се ових дана навршава 20 мјесеци од терористичког чина извршеног на Национални споменик БиХ - Партизанско спомен гробље, а да је истрага још у току и нема резултата.

- На бази којих показатеља, ако се не ради о политичкој одлуци, сте закључили да је одавање поште на гробљу могући безбједносни проблем. Коме у граду треба да на овај начин у свијет шаље још једну негативну слику, те од Мостара додатно прави град-случај - навели су из Удружења.

Из УАБНОР-а Мостар постављају питање "коме смета хиљаду-двије туриста који долазе у град и желе положити цвијеће на гробље и ко се стиди онога чиме се поноси цијели цивилизовани свијет".

- Одлучно одбацујемо овакве одлуке као политичке и тражимо санкционисање налогодаваца - поручили су из УАБНОР-а Мостар уз поруку "Смрт фашизму - слобода народу!".

Дан ослобођења Мостара у Другом свјетском рату обиљежава се 14. фебруара. Овај датум након посљедњег рата не обиљежава Градска управа, већ само удружења која баштине традицију антифашистичке борбе. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина