Skandalozan potez ministra spoljnih poslova

ATV u posjedu dokumenta: Ponuda vakcina iz Rusije upućena Turkovićevoj još u januaru

  • 19.03.2021. 12:48

Ponuda ruske vakcine "Sputnjik V" upućena je ministru spoljnih poslova BiH Biseri Turković još u januaru tekuće godine, ali to je očigledno vješto sakriveno i nikada nije izneseno pred Savjet ministara BiH.

ATV je u posjedu navedenog dokumenta kojim se još jednom potvrđuju laži i obmane javnosti od strane ministra spoljnih poslova BiH.

Ponudu koja bi spasila mnoge živote u BiH, Turkovićeva je sakrila od očiju javnosti i tako učinila u najmanju ruku skandalozan potez.

U dokumentu, jasno piše da su vakcine "Sputnjik V" ponuđene Ministarstvu spoljnih poslova BiH još u januaru ove godine, ali to ni dan danas nije izneseno pred Savjet ministara BiH.

Dokument prenosimo u cijelosti:

"28. januara 2021. ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji održao je video konferenciju sa predstavnicima Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) kako bi dobio osnovne informacije o vakcini SPUTNJIK V, proizvedenoj u Ruskoj Federaciji, načinu ugovaranja, cijeni, načinu distribucije, skladištenja i čuvanja do same primjene.

Tokom videokonferencije, odgovorno osoblje RFPI dalo je osnovne informacije o vakcini ruske proizvodnje SPUTNJIK V, koja je registrovana početkom avgusta prošle godine „sa ispitanom procjenom efikasnosti od 91,5%.

Više informacija o sadržaju vakcine RFPI će dostaviti naknadno, nakon uzajamno potpisane izjave o zaštiti i čuvanju podataka.

Kada je riječ o načinu i rokovima čuvanja vakcine potvrđena je informacija da se ista može sigurno čuvati na temperaturi od -18 do -20 stepeni Celzijusa, do 6 meseci, a na temperaturi od + 2 do + 8, do 2 mjeseca.

Primjena vakcine nakon otvaranja pakovanja moguća je za nekoliko minuta, jer se na ovoj temperaturi vakcina ne zamrzava previše.

Vakcina SPUTNJIK V daje se u dvije doze, prva doza je sa sirotipom N926, druga doza nakon 21 dan „sa sirotipom N95.

Što se tiče distribucije, moguć je transport na više načina. Ako država koja kupuje vakcinu želi, može poslati svoj avion ili drugo transportno sredstvo. Isto tako, predstavnici RFPI mogu poslati vakcinu avionom ili automobilom putem DHL-a, s kojim sarađuju. Takav transport u potpunosti obezbjeđuje i čuva kvalitet vakcine.

Trenutna cijena vakcine je fiksna i iznosi (cijena poznata redakciji) po jednoj dozi (dvije doze vakcine po osobi), bez obzira na količinu naručenih vakcina. Prva isporuka količina vakcine s relativno malom porudžbinom (nekoliko desetina hiljada) moguća je za 1,5-2 sedmice, nakon potpisivanja sporazuma o isporuci i prethodne izjave koju vam dostavljamo u prilogu", navodi se u dokementu.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.