Konstitutivna sjednica Skupštine HNK

Bez dogovora o potpredsjedniku iz reda Srpskog naroda

  • 03.12.2018. 14:54

U nastavku konstitutivne sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona odlučeno je da predsjedavajući i njegov zamjenik budu Šerif Špago iz reda bošnjačkog naroda (SDA) i Tomislav Martinović iz hravstkog naroda, dok zamjenik iz reda srpskog naroda nije izabran.

Za potpredsjednika iz reda srpskog naroda HDZ predlaže Zoru Dujmović, a SDP Vesnu Sardžić. Do naredne sjednice Skupštine HNK nastojaće se postići konsenzus u vezi sa donošenjem ove odluke. 

I u ranijim mandatima Skupštine HNK Dujmovićeva i Sardžićeva birane su u Kantonalnu skupštinu, a prije osam godina cijeli mandat nisu mogle da se dogovore ko će biti potpredsjednik. 

Skupštinska odluka nalaže Špagi i Martinoviću da se dogovore ko će biti predsjedavajući, a ko njegov zamjenik. Oni su bili na ovim funkcijama i u ranijem mandatu. 

Martinović je nakon izbora izjavio da je situacija u BiH bremenita, što ostavlja traga i na rad ove institucije, ali da će Skupština u narednom periodu nastojati da poboljša rad. 

Špago je rekao da pred Skupštinom stoji veliki posao, brojni zakoni koje treba donijeti, ali da su prioritet obaveze koje ona ima po pitanju evropskog puta BiH.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм