Članovi kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH

"Budno se analizira situacija koju je izazvao Šmit svojim nelegalnim djelovanjem"

  • 11.09.2023. 13:18

Članovi kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda, te Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, u današnjoj zajedničkoj izjavi istakli su da budno prate aktivnosti nelegalnog visokog predstavnika Kristijana Šmita koji intenzivira omalovažavanje i podrivanje institucija Republike Srpske.

Špirić i Radmanović upozoravaju da su Šmitove aktivnosti već duže vrijeme usmjerene na derogiranje ustavne pozicije i zakona Republike Srpske čime, ne samo da ne poštuje njene institucije i legalno izabrane predstavnike, nego direktno radi na njihovom urušavanju.

Špirić i Radmanović najavili su da će u budućem periodu pratiti i analizirati situaciju koju je Šmit prouzrokovao svojim djelovanjem, te da će zajednički donositi odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se ne budu poštovali stavovi i ustavna pozicija Republike Srpske. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.