Zaoštrena retorika

"Cilj Bisere Turković islamizacija BiH"

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2022. 19:36

BiH nije više zemlja ravnopravnih naroda. Političko Sarajevo po istoj matrici kao ratnih godina pokušava da izokrene sliku, namećući svoje želje i pravila, a prikazujući strancima da su upravo oni ti koji su ugroženi u BiH.

Kad god u BiH stignu stranci, sinhronizovano, bez političkih podjela u probošnjačkom korpusu iznose neistine ljagajući srpski, a sada i hrvatski narod da žele da destabilizuju BiH, iako sami upravo rade na destabilizaciji nepoštujući dejtonski Ustav BiH. Retorika se naglo zaoštrila, a to nikako ne ide u prilog napretku i poboljšanju života u BiH, kaže SNSD-ov Nebojša Radmanović. 

"Sada je i retorika ponovo kao u vrijeme rata, a to znači trči nekom od stranaca, ispričaj svoju priču i reci eno lopova tamo drugih, to je žalosno za BiH, žalosno je i za te političare, žalosno je i za građane i mislim da to nije put naprijed BiH", istakao je Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Najaktivnija u trci za lažno optuživanje Srba i podrivanja Ustava BiH je šefica posrnule BH diplomatije SDA-ova Bisera Turković. Mandat je iskoristila kako bi bez saglasnosti članova Predsjedništva vodila samostalno spoljnu politiku BiH, a po modelu stranke kojoj pripada. Tako nije gubila ni vrijeme tokom posjete njemačke ministarke spoljnih poslova Analenom Barbok da opet lažno optuži Republiku Srpsku i zaključke Parlamenta Srpske kako bi ih nazvala secesionistički. Svi znamo da je Biseri Turković i Stranci demokratske akcije jedini cilj islamizacija BiH i to je ono što je propustila kao glavnu informaciju da pruži Barbokovoj, rekla je SNSD-ova Sanja Vulić.

"Vi ste ti, Bisera Turković, koji konstantno kršite Ustav BiH. Vi ste ta koja sebe stavlja iznad Predsjedništva BiH i šalje razne diplomatske note po svom nahođenju. Sve dok Vi i političko Sarajevo, okupljeno oko Bakira (Izetbegovića), nazivate Srbe genocidašima, a Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom nama budućnosti nema. Vi ne znate razgovarati, poštovati, željeti dobro. Vama vlada samo jedna misao, ispuniti zadatak - stvoriti islamsku BiH", rekla je Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj  skupštini BiH.

Odavno nije tajna da su najbliži saradnici Turkovićevoj kadrovi SDS-a i PDP-a, pa ne čudi ni izjava lidera SDA prije dva dana, da građanima Srpske poručuje da više ne glasaju za Milorada Dodika. Zna Izetbegović za koga Srbi ne trebaju da glasaju, ali Srbi u Republici Srpskoj ne znaju zašto se u Sarajevu čiste i opremaju ratna skloništa, jer za to je izdat i javni dokument koji obavezuje upravnike stambenih jedinica da u saradnji sa Civilnom zaštitom skloništa stave u funkciju.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.