Predsjednik HDZ

Čović: HDZ se zalaže za decentralizovanu BiH

  • 06.12.2019. 11:04

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je u Zagrebu da se ova politička partija zalaže za decentralizovanu BiH.

Čović je istakao da je BiH jedino moguća kao zemlja tri ravnopravna konstitutivna naroda Hrvata, Bošnjaka i Srba, u kojoj se garantuju ljudska i građanska prava prema najvišim međunarodnim standardima, saopšteno je danas iz HDZ.

"To su naše vrijednosti za koje se zalažemo u BiH", istakao je Čović juče u Zagrebu na konferenciji "Demohrišćanske vrijednosti u politici i društvu".

On je rekao da bez korekcija nepravednog izbornog zakona nije moguće izgradnja društva zasnovanog na uzajamnom priznanju, solidarnosti i zaštiti ustavnih prava konstitutivnih naroda.

Taj zakon, ovakav kakav je, diskriminiše manjine u izbornom procesu i hrvatskom narodu uskraćuje pravo na demokratski izbor svojih legitimnih predstavnika u Predsjedništvo BiH i Dom naroda, istakao je Čović.

Govoreći o smjeru i zalaganju HDZ BiH, on je istakao da se stranka zalaže za decentralizovanu zemlju socijalne pravde, jednakih i standardizovanih kolektivnih prava naroda i pojedinačnih prava građana.

"Nažalost ona danas takva nije", rekao je Čović, te istakao neobjašnjive nedemohrišćanske, gotovo iracionalne nasrtaje na ideje pluralizma, federalizma i društveno-političke ravnopravnosti.

Razumijevanje i praštanje do pomirenja, smatra Čović, jeste put nadilaženja suprotstavljenosti i napetosti među narodima i u BiH, i ujedno evropski put.

On je istakao da je cilj djelovanja HDZ BiH osiguranje hrvatskog postojanja u BiH i očuvanje integriteta hrvatske nacije i narodnog bića u zajedničkoj zemlji triju suverenih, ravnopravnih i konstitutivnih naroda.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм