Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Страшна и скандалозна нетрпељивост коју Бећировић показује према Србији и Српској

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2024. 19:08

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је страшна и скандалозна нетрпељивост коју Денис Бећировић показује према Србији и Републици Српској.

На питање Срне да прокоментарише то што је Бећировић током разговора са Кристијаном Шмитом рекао да је најава одржавања великог Васкршњег сабора Србије и Републике Српске "апсолутно неприхватљива у демократском и цивилизованом свијету", Цвијановићева је одговорила да апсолутно неприхватљиво није то што наводи Денис Бећировић, већ да у демократском и цивилизованом свијету постоји неизабрани странац који мисли да може бити изнад демократски изабраног парламента, као и да се таквом странцу жали изабрани члан Предсједништва.

"Њему очито сметају никад бољи и садржајнији односи Србије и Српске, иако су они у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама који је омогућен Дејтонским мировним споразумом", рекла је Цвијановићева.

Српски члан Предсједништва је истакла да је јасно да би Бећировић волио да на Дрини постоји гвоздена завјеса, а не мостови, и поручила да тај филм неће гледати.

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик на јучерашњем састанку, којем је присуствовао и Његова светост патријарх српски Порфирије, договорили су да у Београду и у другим дијеловима Србије 5. и 6. маја буде одржан велики Васкршњи сабор Србије и Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.